Antena 3 CNN Actualitate Guvernul taie din banii pentru Preşedinţie, CC şi ANI. Alocări CU PLUS la serviciile de informaţie

Guvernul taie din banii pentru Preşedinţie, CC şi ANI. Alocări CU PLUS la serviciile de informaţie

Guvernul taie din banii pentru Preşedinţie, CC şi ANI. Alocări CU PLUS la serviciile de informaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Oct 2013   •   17:06

Bugetele Preşedinţiei, Curţii Constituţională şi Agenţiei Naţională de Integritate vor fi reduse, în schimb Senatul, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor beneficia de alocări suplimentare la rectificare, scrie Mediafax.

Bugetul Preşedinţiei va scădea cu 1,1 milioane lei, cel al Curţii Constituţionale - cu 400.000 lei, iar cel al Agenţiei Naţionale de Integritate - cu 1,1 milioane lei.
   
De alocări suplimentare vor beneficia Senatul (9,2 milioane lei), Camera Deputaţilor (12 milioane lei), SRI (27,5 milioane lei), SIE (6,1 milioane lei), STS (5,1 milioane lei).

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ministerul de Interne, Senatul, Camera Deputaţilor, SRI, SIE şi STS vor primi bani la rectificare pentru plata salariilor angajaţilor.

   
"La rectificare asigurăm plata salariilor pentru toate instituţiile unde s-a calculat greşit de la îceput sau unde au fost situaţii speciale. Cred că cei mai mulţi bani îi dăm la Ministerul de Interne, pentru că s-au angajat noile promoţii", a spus Ponta.
   
El a spus că şi Senatul şi Camera Deputaţilor vor primi bani în plus pentru plata sumelor forfetare către parlamentari, sume din care sunt plătiţi angajaţii birourilor parlamentare.
   
"Mai sunt la diverse instituţii - Camera şi Senatul, unde nu ştiu să vă spun de câţi bani e vorba, dacă sunt trei milioane de Euro, dar  vorba de drepturi salariale la toate instituţiile", a spus Ponta.
   
El a spus că şi SRI, SIE şi STS vor avea o rectificare bugetară pozitivă.
   
"Şi la SRI apare, şi la SIE, şi la STS - deci unde nu s-a calculat bine de la început sau au apărut cheltuieli suplimentare evident că asigurăm toate salariile, aşa cum asigurăm funcţionarea tuturor instituţiilor", a spus Ponta.
   
El a arătat că vor primi bani toţi cei care au de primit drepturi salariale. "Toate instituţiile centrale sau locale primesc la rectificare banii, inclusiv e vorba de banii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap - pe aceia îi alocăm acum la rectificare", a adăugat Ponta.
   
El a mai spus că sunt bani prevăzuţi în bugetele locale pentru profesorii din preuniversitar. "Avem banii prevăzuţi - să nu-i căutaţi la Ministerul Educaţiei, ci la autorităţi locale -  pentru profesori, pentru că e vorba de profesorii din preuniversitar. Avem pentru medici, i-am trecut la fondul de rezervă şi-i plătim pe măsură ce e necesar", a spus Ponta.

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an, de alocări suplimentare urmând să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externe şi Camera Deputaţilor, arată proiectul de rectificare obţinut de Mediafax.


×
Subiecte în articol: rectificare bugetara Victor Ponta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close