Antena 3 CNN Actualitate Administrația Prezidențială: Am primit lista cu propunerile de miniștri de la Guvern

Administrația Prezidențială: Am primit lista cu propunerile de miniștri de la Guvern

Administrația Prezidențială: Am primit lista cu propunerile de miniștri de la Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Oct 2017   •   13:15

Propunerile de numire a noilor miniştri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor şi Marius Nica la Fonduri Europene - au ajuns, luni, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Mihai Tudose a anunţat vineri că urmează să-i prezinte, luni, preşedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniştri. Cei trei urmează să-i înlocuiască pe demisionarii Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Rovana Plumb.

"Cred că luni le voi înainta. (...) Dar voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului", preciza Tudose, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv al PSD, care a votat nominalizările.

Premierul a spus că nu a discutat cu şeful statului despre aceste propuneri şi că nu are un plan 'B' în cazul unui eventual refuz din partea lui Iohannis.

--------
Știrea inițială 08.30

Lista cu cele trei noi propuneri de miniştri va ajunge in această dimineaţă la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis va primi în plic demisiile lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, împreună cu propunerile de înlocuire: Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Transporturi şi Marius Nica la Fonduri Europene.

Cei trei au fost nominalizaţi în şedinţa Comitetului Naţional Executiv al PSD de vineri.

Şeful statului nu a dat niciun semnal până acum referitor la cele trei nominalizări. Dacă va fi de acord cu propunerile premierului, atunci noii miniştri ar putea depune jurământul chiar în această seară, la Cotroceni.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat deja că nu va participa la ceremonie, motivând că e nemulţumit de implicarea preşedintelui în criza politică.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close