Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va aloca 100 de milioane de euro pentru infrastructură până la sfârşitul anului 2009

Guvernul va aloca 100 de milioane de euro pentru infrastructură până la sfârşitul anului 2009

Guvernul va aloca 100 de milioane de euro pentru infrastructură până la sfârşitul anului 2009
Sursa foto: Emil Boc
05 Iul 2009   •   14:35

Premierul Emil Boc a mers duminică pe şantierul Autostrăzii Transilvania, unde a promis că guvernul va aloca până la sfârşitul anului peste 100 de milioane euro pentru lucrări în infrastructură. Premierul a cerut termene clare pentru finalizarea lucrărilor din judeţul Cluj: până la sfârşitul anului vor fi gata 42 de km din Autostrada Transilvania, dar şi centura ocolitoare a municipiului Cluj Napoca.

În momentul de faţă, datoria către firma care realizează Autostrada Transilvania se ridică la 48 de milioane de euro. Guvernul a găsit însă soluţia pentru continuarea lucrărilor. Premierul a declarat că restanţa de plată, de 48 de milioane de euro, către compania Bechtel va fi achitată curând. El a adăugat că datoria nu va reprezenta un impediment în realizarea obiectivului propus pentru anul acesta, finalizarea unui tronson de 42 de kilometri din autostrada Transilvania.

"Nu sunt probleme majore în ceea ce vizează asigurarea finanţării pentru că aducem banii din trimestrul 4 în trimestrul 3, de aceea vor fi pentru a ţine la ritm de şapte zile pe săptămână lucrările de infrastructură?, a declarat premierul.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc Autostrada Transilvania
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close