Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va analiza posibilitatea reducerii sau sistării exportării de energie electrică

Guvernul va analiza posibilitatea reducerii sau sistării exportării de energie electrică

Guvernul va analiza posibilitatea reducerii sau sistării exportării de energie electrică
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    13 Feb 2012   •   21:47

Guvernul Ungureanu va analiza, marți, în cadrul unei ședințe a Executivului, un proiect de hotărâre prin care Transelectrica va putea limita sau sita temporar livrările de energie elextrică la export, informează Agerpres.

Decizia ar putea fi luată ca măsură preventivă pentru a nu exista probleme în alimentarea cu energie electrică a populației și consumatorilor industriali interni.

Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a avut luni o întâlnire de lucru cu miniștrii Transporturilor, Administrației și Internelor, Apărării Naționale, Mediului, Educației și Economiei, precum și cu alți responsabili din ministere și structurile subordonate, pentru a analiza situația provocată de ninsori și viscol în județele afectate.

Premierul a anunțat că, marți, Guvernul va decide și alocarea de ajutoare umanitare pentru populația afectată de intemperii.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, l-a informat pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu că nu există riscul întreruperii furnizării de energie electrică pentru populație, pe fondul fenomenelor meteo severe din această perioadă.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, sunt probleme în 32 de localităţi din 6 județe, 17.000 de consumatori fiind afectați. 71 de echipe Electrica sunt pe teren și încearcă să remedieze situația.

×
Subiecte în articol: energie electrică export guvern zapada
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close