Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va înfiinţa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania

Guvernul va înfiinţa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania

Guvernul va înfiinţa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania
Sursa foto: Foto: initialcall.com
04 Aug 2011   •   08:54

Guvernul român va înfiinţa o linie telefonică pentru informarea muncitorilor români din Spania, relatează Mediafax. Lucrătorii vor putea afla astfel informaţii referitoare la restricţiile pe piaţa de muncă spaniolă.

Serviciul va fi disponibil în două săptămâni, iar personalul care va prelua apelurile telefonice va fi plasat în România, echipa fiind deja alcătuită.

"Din discuţiile pe care le-am avut sãptãmâna trecutã la Madrid cu autoritãţile spaniole, dar şi cu comunitãţile de români din Spania, am constatat cã existã o stare de confuzie în rândul românilor, legatã de modul în care vor fi aplicate aceste mãsuri şi am realizat cã instrucţiunile de aplicare date de autoritãţile spaniole nu sunt foarte clare. În acest sens, am decis înfiinţarea acestei linii telefonice la care românii din Spania, dar şi din România pot suna gratuit în aşa fel încât sã nu aparã niciun fel de abuzuri pentru cei care se aflã acum în Spania", a precizat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu mai spune că la nivelul ministerelor Muncii  din România şi Spania a fost constituit un grup de lucru care se va ocupa de rezolvarea sesizărilor.

Autorităţile spaniole au anunţat că vor reintroduce pentru muncitorii români restricţiile existente înainte de 1 ianuarie 2009.

 




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close