Antena 3 CNN Actualitate Guvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi impozitelor locale, ceea ce înseamnă ca unele dintre ele ar putea fi majorate. De asemenea, executivul are în vedere şi uniformizarea TVA pentru unele produse şi servicii.

Guvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Vasile Marcu    |    19 Mai 2022   •   15:05

Este vorba de o uniformizare fiscală după cum spunea premierul Nicolae Ciucă, cât şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Asta înseamnă că în perioada următoare Ministerul de Finanţe va trebui să facă analize pe toate facilităţile fiscale pe care le acordă în momentul de faţă statul şi să vină cu o mai bună încasare.  Poate o regândire, de exemplu, la nivel local, acolo unde există discrepanţe mari între oraşele mari şi cele mici, raportat la sumele pe care le încasează de la cetăţeni direcţii de taxe şi impozite.   

În plus, la nivel central, se vorbeşte de o regândire a taxei pe valoare adăugată (TVA) pentru diverse produse şi servicii, fie că este vorba de produse de bază ori de domeniul HoReCa. 

Concret vom şti în următoarele două săptămâni când Ministerul de Finanţe va trebui să îi prezinte premierului o analiză amănunţită.

Este posibil ca de la începutul lunii iunie să se anunţe ce se schimbă în Codul Fiscal începând cu 2023, pentru că toate acestea trebuie anunţate cu cel puţin jumătate de an înainte de a fi introduse. 

×
Subiecte în articol: TVA taxe si impozite
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close