Antena 3 CNN Actualitate Hăineală: Nu s-au pronunţat nume pentru Parchete. Am spus care sunt exigenţele CSM

Hăineală: Nu s-au pronunţat nume pentru Parchete. Am spus care sunt exigenţele CSM

Hăineală: Nu s-au pronunţat nume pentru Parchete. Am spus care sunt exigenţele CSM
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Apr 2013   •   13:41

Preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, a declarat marţi, după şedinţa Secţiei de procurori a Consiliului, la care a participat şi Victor Ponta, că nu au fost pronunţate nume ca propuneri pentru şefia Parchetelor, ci au fost reiterate exigenţele privind candidaţii, legate de experienţă managerială, portofoliu profesional şi reputaţie.

"Nu s-au pronunţat nume. Am spus care sunt exigenţele noastre. Este opinia unanimă a magistraţilor din secţia de procurori, manifestat constant din septembrie (2012 - n.r.) încoace. Avem o procedură (pentru selecţia şefilor parchetelor - n.r.) prevăzută de lege, nu îmi cereţi să comentez legea", le-a declarat Hăineală jurnaliştilor, după şedinţa CSM.
   
Cu acelaşi prilej, preşedintele CSM a detaliat criteriile de exigenţă, menţionând "background"-ul, experienţa profesională, portofoliul de cazuistică, experienţa managerială la nivel înalt, reputaţia, integritatea.
   
"Să provină din structurile specializate, să ştie foarte bine ce fel de activitate se desfăşoară în aceste structuri", a mai spus Hăineală, despre candidaţii pentru şefia parchetelor.
   
Preşedintele CSM a mai spus că, în opinia sa, procedura de selecţie trebuie "formalizată prin ordin de ministru", pentru a satisface exigenţele Comisiei Europene şi ale sistemului judiciar. Hăineală a  adăugat că nu are "mandat" să facă alte recomandări unui "om politic", respectiv viitorului ministru al Justiţiei.
   
   

   

×
Subiecte în articol: Parchetul general
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close