Antena 3 CNN Actualitate Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: A fost o discuţie complexă şi fructuoasă. Primele imagini de la întâlnirea dintre cei doi

Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: A fost o discuţie complexă şi fructuoasă. Primele imagini de la întâlnirea dintre cei doi

Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: A fost o discuţie complexă şi fructuoasă. Primele imagini de la întâlnirea dintre cei doi
05 Sep 2017   •   11:20

UPDATE 11.20 - Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat că discuţiile pe care le-a avut marţi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "au avut loc în spiritul cooperării". 

"Eu şi ministrul Toader am avut o discuţie foarte complexă şi fructuoasă în această dimineaţă, într-un spirit pozitiv, cum trebuie să se întâmple, în cadrul Parteneriatului Strategic. Am avut ocazia să discut cu ministrul Justiţiei despre viziunea sa şi despre responsabilităţile sa ca ministru", a subliniat diplomatul american după întrevederea cu Tudorel Toader, potrivit agerpres.ro.

El a afirmat că, în cursul zilei de marţi, Ambasada SUA şi Ministerul Justiţiei vor transmite "o declaraţie comună". 

"Vreau să subliniez că discuţiile au avut loc în spiritul cooperării, am făcut schimb de multe informaţii şi perspective şi aştept să lucrez în continuare cu ministrul şi cu Guvernul în viitor", a punctat Klemm. 

La remarca unui jurnalist că nu pare convins în urma discuţiei, ambasadorul a replicat: "Sunt foarte convins". 

Întâlnirea dintre Tudorel Toader şi Hans Klemm a avut loc la sediul Ministerului Justiţiei marţi dimineaţă şi a durat aproape două ore. 

----------------------------

Știrea inițială 08.41

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei, acolo unde se va întâlni cu Tudorel Toader.

Întâlnirea are loc la solicitarea diplomatului american, în contextul în care Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar ca urmare a modificărilor propuse de Toader la legile justiţiei.

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close