Antena 3 CNN Actualitate Hans Klemm, replică acidă pentru ministrul Justiției: "Nu am studiat dreptul, dar anticorupţia se cuantifică"

Hans Klemm, replică acidă pentru ministrul Justiției: "Nu am studiat dreptul, dar anticorupţia se cuantifică"

Hans Klemm, replică acidă pentru ministrul Justiției: "Nu am studiat dreptul, dar anticorupţia se cuantifică"
30 Sep 2017   •   10:21

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, îi răspunde ministrului Justiției, după ce Tudorel Toader a spus că ambasadorul nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România. Klemm a declarat vineri că progresele înregistrate de România în domeniul luptei împotriva corupției pot fi cuantificate iar actualele propuneri de modificare a legilor Justiției ar putea trage înapoi instituțiile judiciare ale țării spre un punct în care nu stătea la fel de bine la capitolul anticorupție și stat de drept.

Diplomatul american răspunde astfel declarației făcute joi de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a spus că ambasadorul SUA nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România.

"Pot să vă spun faptul că ambasadorul Statelor Unite nu este jurist și cred, afirm în deplină cunoștință de cauză: pe de o parte, nu-i jurist, pe de altă parte, nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul, arhitectura autorităților din România și atunci cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști", a susținut Tudorel Toader la Antena 3.

La rândul său, ambasadorul a replicat că progresul României în domeniul statului de drept poate fi cuantificat economic.

"Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totuși, am pregătire în Economie. Munca în Economie se bazează pe fapte și statistici. Îngrijorările noastre referitoare la progresul statului de drept în România nu sunt bazate doar pe sentimente sau pe lipsă de cunoștințe sau pe ce s-a întâmplat în România", a afirmat diplomatul.

Klemm a subliniat că "progresul ce a fost realizat în România în privința luptei anticorupție, în privința eforturilor de a avea un sistem judiciar independent, în privința eforturilor de a consolida instituțiile guvernării democratice și statului de drept sunt foarte apreciate de Statele Unite ale Americii".

"Iar acest progres poate fi cuantificat", a punctat el și a făcut referire la indicatorii pe guvernare ai Băncii Mondiale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hans Klemm ministrul Justitiei drept
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close