Antena 3 CNN Actualitate HAOS în aeroport! Zborurile din România au fost interzise pe ultima sută de metri. Răzvan Pascu: Statul ne tratează ca pe niște sclavi

HAOS în aeroport! Zborurile din România au fost interzise pe ultima sută de metri. Răzvan Pascu: Statul ne tratează ca pe niște sclavi

Zborurile din România către destinații din Europa, Africa și Orientul Mijlociu au fost interzise pe ultima sută de metri, ca urmare a deciziei Guvernului de prelungire a stării de alertă.

HAOS în aeroport! Zborurile din România au fost interzise pe ultima sută de metri. Răzvan Pascu: Statul ne tratează ca pe niște sclavi
Sursa foto: Antena3
de Cristina Tudorache    |    17 Iul 2020   •   19:00

Astfel, reprezentanții companiilor și aeroporturilor au primit joi seară o notificare prin care zborurile către anumite state sunt anulate. Acest lucru a stârnit revolta călătorilor, dar și a consultantului în turism, Răzvan Pascu care a declarat că ”statul ne tratează ca pe niște sclavi”.

Sute de călători au rămas cu biletele de avion cumpărate și, cel mai probail, și fără vacanțe, după ce autoritățile au transmis joi seară o notificare de ultimă oră prin care se interzic mai multe zboruri.

Decizia s-a comunicat printr-un NOTAM (Notification to Airmen).

"Acest NOTAM a fost emis aseară (n.r. - 16 iulie), la orele 22.00, pe baza deciziilor luate de autorități ieri, care stipulează că zborurile spre țările care nu sunt exceptate de izolare și carantinare sunt interzise. Pe baza acestui act legislativ Romatsa a trimis către Eurocontrol, care gestioneaza acum NOTAM-urile, Eurocontrol a trimis mai departe către toate forțele implicate", a declarat expertul în călătorii Cezar Dumitru.

Răzvan Pascu: Statul ne tratează ca pe niște sclavi

Consultantul în turism Răzvan Pascu a semnalat că echipajul de la bordul zborului Doha-București, operat de Qatar Airways, a aflat în zbor că nu vor mai putea ateriza în România, din cauza interdicției. Zborul din Doha a aterizat în Sofia, ”pentru ca Romania nu il mai accepta”. 

”Aceasta este imaginea unui Stat incompetent, indolent, impotent si indiferent la nevoile propriilor cetateni. Un Stat care ia decizii doar pe ultima suta de metri, un Stat in care companiile si cetatenii nu sunt tratati ca niste parteneri, ci ca pe niste sclavi. Un Stat in care totul pare un HAOS generalizat si in care regulile se schimba in timpul jocului (sau chiar in timpul zborului).”, a scris Răzvan Pascu, pe pagina sa.

Răzvan Pascu semnalează și cauza haosului din aeroport: ”Restrictiile vin in baza faptului ca Starea de Alerta a fost prelungita de Guvern cu inca o luna (dar pe ultima suta de metri) si in baza faptului ca INSP nu a mai actualizat lista cu Zone Verzi si Rosii din 6 Iulie, motiv pentru care azi noapte a fost emis un NOTAM si anuntata Romatsa despre noile schimbari.”

Țările din și spre care zborurile au fost interzise pe ultima sută de metri

Zborurile din și către următoarele state sunt interzise:

* Suedia 
* Portugalia 
* Moldova 
* Serbia 
* Emiratele Arabe Unite 
* Qatar
* Egipt 
* Turcia 
 

×
Subiecte în articol: zboruri interzise aeroport
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close