Antena 3 CNN Actualitate Harghita: Concurs de atelaje canine pe gheaţa de pe Lacul Roşu

Harghita: Concurs de atelaje canine pe gheaţa de pe Lacul Roşu

Harghita: Concurs de atelaje canine pe gheaţa de pe Lacul Roşu
Sursa foto: Foto: steamboatactivities.com
22 Ian 2012   •   23:22

În Harghita, zăpada i-a făcut fericiţi pe căţeii de sanie. Vremea n-a ţinut până acum cu organizatorii concursurilor de atelaje canine, dar, în acest week-end, gheaţa de pe Lacul Roşu a fost suficient de groasă pentru a ţine zecile de sănii trase de câini. Patrupezii au fost cum nu se poate mai nerăbdători să se alinieze la start.

Husky, malamuţi şi samoezi. Blănoşii abia aşteptau să se întreacă pe zăpadă. S-au bucurat de zăpada din Harghita, după o iarnă cam uscată... Numai cei norocoşi au avut unde să se antreneze pentru concursul de atelaje.

Gheaţa de pe Lacul Roşu are acum patruzeci de centimetri. Numai bună pentru curse. Săniuţele trase de câini trebuie să parcurgă un traseu de peste 10 kilometri. O cursă obositoare, dar pe care căţeii ar lua-o oricând de la capăt.

Săniuţele pot fi trase de şase, patru sau doi căţei. La fiecare categorie e desemnat un câştigător, care luptă săptămâna următoare ca să-şi apere titlul. Dacă vremea ţine cu căţeii, vor fi concursuri în fiecare week-end, pâna în luna martie. Atunci se va decide cine este campionul sezonului.

 


×
Subiecte în articol: Harghita zapada gheata
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close