Antena 3 CNN Actualitate Harta neagră a paradisurilor fiscale s-a schimbat. Averile marilor români, duse departe de țară

Harta neagră a paradisurilor fiscale s-a schimbat. Averile marilor români, duse departe de țară

Harta neagră a paradisurilor fiscale s-a schimbat. Averile marilor români, duse departe de țară
30 Mar 2019   •   22:24

Sabina Iosub a prezentat în exclusivitate, la Antena 3, noua hartă a paradisurilor fiscale. Milionarii români aleg să își ascundă averile în cele mai exotice locuri.

Cinsprezece jurisdicții au pus Uniunea Europeană pe harta neagră a paradisurilor fiscale. Până acum existau doar cinci: Samoa, Samoa americană, Guam, Trinidad Tobago și Insulele Virgine, la acestea se adaugă următoarele 10: Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu.

În aceste oaze fiscale au fost găsiți și milionarii români. Procurorii a scos la iveală că traseul banilor lui Ioan Nicolae în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani jumate pentru cumpărare de influență, trece prin paradisuri fiscale. Banii ar fi fost externalizați într-o firmă de tip off shore din Insulele Virgine.

În urmă cu câțiva ani o anchetă a Centrului Internațional de Jurnalism de Investigație menționau oameni politici români cu afaceri în Insulele Virgine. Menționați erau Cristi Borcea și Sorin Ovidiu Vântu.

Insulele Marshall figurează de asemenea pe harta de spălat bani. Aici este menționat și Cristian Boureanu.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close