Antena 3 CNN Actualitate Hârtia igienică, o ameninţare pentru Palatul Cotroceni. Protestatarul luat pe sus de jandarmi, amendat pentru că a fost sfidător

Hârtia igienică, o ameninţare pentru Palatul Cotroceni. Protestatarul luat pe sus de jandarmi, amendat pentru că a fost sfidător

Hârtia igienică, o ameninţare pentru Palatul Cotroceni. Protestatarul luat pe sus de jandarmi, amendat pentru că a fost sfidător
Sursa foto: Foto captură Antena 3
22 Oct 2012   •   14:20

Protestatarul care a aruncat cu hârtie igienică în curtea Palatului Cotroceni, la protestele de după referendum, a fost amendat de Jandarmerie.

Marian Moroşanu, autorul gestului, a fost sancţionat cu 100 de lei. În procesul verbal, plutonierul care l-a amendat pe protestatar scrie că acesta a avut un "comportament sfidător asupra forţelor de ordine" şi că a spus că va repeta gestul.

Jurnalistul Radu Tudor remarcă însă faptul că amenda dată de Jandarmeria Română a fost completată abia 13 zile mai târziu, şi cere o explicaţie din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.).

"Acest exces de zel manifestat de angajaţii principalei forţe de ordine publică din România nu face decât să-i decredibilizeze în ochii populaţiei. Mai ales în raport cu atitudinea de multe ori pasivă şi prea generoasă faţă de tot felul de indivizi care ameninţă şi au accese de violenţă asupra oamenilor obişnuiţi de pe stradă sau din mijloacele de transport.

Solicit Ministerului Administraţiei şi Internelor un punct de vedere în legatură cu această amendă şi un răspuns la întrebarea: un sul de hârtie igienică aruncat într-o curte e un fapt care pune în pericol siguranţa publică?", a scris Radu Tudor într-o postare pe blogul personal.





Vezi aici momentul în care jandarmii l-au luat pe sus pe protestatar





×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close