Antena 3 CNN Actualitate Hărţuire sexuală. Un judecător a fost exclus din magistratură pentru comportament necuviincios

Hărţuire sexuală. Un judecător a fost exclus din magistratură pentru comportament necuviincios

Hărţuire sexuală. Un judecător a fost exclus din magistratură pentru comportament necuviincios
Sursa foto: Foto: topnews.in
09 Mar 2011   •   22:52

Un judecător din Constanţa a fost exclus din magistratură, printr-o hotărâre a Secţiei pentru judecători a CSM, după ce trei grefiere au reclamat că magistratul le-a făcut avansuri şi a avut faţă de ele o atitudine necuviincioasă, informează Mediafax.

 
Hotărârea de excludere a judecătorului Mircea Dumitru Dinică a fost luată pentru efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile acestuia şi pentru atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori, sau justiţiabili.
 
Una dintre grefierele care l-au acuzat pe judecător a declarat că acesta ar fi invitat-o în birou sub pretextul de a-i preda dosarele, dar, la plecare, a cuprins-o cu mâinile de şolduri spunându-i "Ce mă ispiteşti".
 
Comisia de disciplină a retinut că magistratul a manifestat o atitudine similară şi faţă de alte două grefiere, pe una dintre acestea atingând-o pe spate într-un mod necuviincios, iar pe cea de-a doua prinzând-o de mână denotând interes de altă natură decât profesională.
 
Judecătorul constănţean poate contesta decizia la completul de cinic judecători de la instanţa supremă.

×
Subiecte în articol: hartuire sexuala judecator magistratura
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close