Health Forum: Ministerul Sănătăţii va aloca mai mulţi bani pentru bolnavii de hemofilie/ Vâlcov: Vom face o reformă a salariilor bugetarilor

de M.Z.    |    09 Mar 2015   •   12:34
Health Forum: Ministerul Sănătăţii va aloca mai mulţi bani pentru bolnavii de hemofilie/ Vâlcov: Vom face o reformă a salariilor bugetarilor Foto: captura Antena 3
Mii de pacienţii din România vor primi un ajutor important după recalcularea preţului la medicamente, a anunţat ministrul Sănătaţii, Nicolae Bănicioiu, luni, la Health Forum, eveniment organizat de Intact Media Group.
 
Ministerul Sănătăţii va aloca mai mulţi bani pentru bolnavii de hemofilie. Ministrul Nicolae Bănicioiu susţine că în acest moment problema nu este legată de fonduri, ci de faptul că nu există un cod mediu pentru pacienţi, pe baza căruia să fie stabilit şi un buget pentru tratament. 

Oficialii din Sănătate şi Finanţe spun că medicamentele vor fi cu 20% mai ieftine după Paşte. 
 
Dezbaterile între ministrul Sănătăţii şi ministrul Finanţelor Publice continuă la Health Forum, unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul sănătăţii, organizat de Intact Media Group. 

Reprezentanţii din domeniul sănătăţii vor discuta şi despre ce măsuri urgente trebuie luate pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate, ţinând cont de faptul că România este codaşă în Indexul European al Sistemelor Medicale.

 
Nu banii sunt problema în sănătate, ci modul în care aceştia sunt cheltuiţi, spune ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov. 
 
Bugetul pentru sănătate aproape că s-a dublat din anul 2010, dar asta nu s-a văzut şi în calitatea serviciilor, apreciază Vâlcov. 
 
De asemenea, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a spus despre companiile de stat că vor fi obligate să vireze la sănătate minim 40% din donaţii şi sponsorizări.
 
 
Sistemul de sănătate va economisi aproape 300 de milioane de euro, după recalcularea preţului medicamentelor, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, la Health Forum, eveniment organizat de Intact Media Group.

Ieftinirea medicamentelor trebuie făcută însă după o strategie clară, spun managerii din sănătate, pentru că măsura se poate întoarce împotriva pacienţilor. 

Banii astfel obţinuţi vor finanţa programele de oncologie şi hepatită. 

În ultimii ani, bugetul ţării a pierdut zeci de milioane de euro din cauza preţurilor umflate la medicamente. Românii au plătit de multe ori şi de cinci ori mai mult decât ceilalţi europeni pentru aceleaşi substanţe.   
 

Fabrici de medicamente, în pericol de închidere din cauza corectării preţurilor

Alessandra Stoicescu, director executiv al Intact Media Group, prezintă concluziile Health Forum:

Parteneri
x close