Antena 3 CNN Actualitate Heliportul pentru spitalul din Târgu Jiu, în construcție de 11 ani. Finalizarea lucrărilor a fost amânată din nou

Heliportul pentru spitalul din Târgu Jiu, în construcție de 11 ani. Finalizarea lucrărilor a fost amânată din nou

Finalizarea heliportului pentru Spitalul din Târgu Jiu a fost amânată din nou, cu încă doi ani. De 11 ani se chinuie autoritățile locale să finalizeze proiectul.

de Gabriela Mladin    |    31 Dec 2023   •   12:45

Transportul pacienților aerian din Târgu Jiu nu va fi posibil prea curând. Autoritățile lucrează la această investiție de aproape 11 ani, iar termenul de finalizare a fost amânat din nou cu încă doi ani.

În tot acest timp, bolnavii care au avut nevoie de transfer la alte spitale au fost duși terestru, pierzându-se mult timp pentru salvarea lor.

La heliportul din Târgu Jiu se lucrează din 2012. Până acum, primăria Târgu Jiu a alocat peste 8 milioane de lei pentru realizarea lucrării.

Citește și: Primele patru elicoptere Black Hawk, destinate pentru situații de urgență, intră în dotarea Ministerului Afacerilor Interne

Ultimul termen de finalizare era prevăzut la 31 decembrie 2023, dar consilierii locali au aprobat alocarea altor fonduri, respectiv 4,6 milioane de lei și au prelungit termenul de finalizare cu încă doi ani. Mai este nevoie, susțin autoritățile de un studiu de fezabilitate pentru executarea iluminatului, de sistem de avertizare și construcții aferente care să permită aterizarea pe timp de noapte.

În toți acești ani, în lupta contracronometru pentru salvarea bolnavilor, elicopterele au aterizat la Târgu Jiu pe stadion, chiar în momentele în care se jucau meciuri. Însă, doar ziua. Majoritatea pacienților sunt transportați de la Târgu Jiu spre alte clinici din țară doar terestru cu ambulanțele.

×
Subiecte în articol: heliport Târgu Jiu spital constructie lucrari
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close