Antena 3 CNN Actualitate Hexi Pharma oprește producția de dezinfectanți, după scandalul care cutremură sistemul sanitar

Hexi Pharma oprește producția de dezinfectanți, după scandalul care cutremură sistemul sanitar

Hexi Pharma oprește producția de dezinfectanți, după scandalul care cutremură sistemul sanitar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Apr 2016   •   16:16

Hexi Pharma a anunțat într-un comunicat oficial că va colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor pe care îi produce, precizând că a demarat o anchetă şi a închis producţia şi distribuţia, informează Agerpres.

"Solicităm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele şi chiar suntem dispuşi să suportăm noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariţia acestei situaţii. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorităţi şi mass-media, s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie", se arată într-un comunicat al companiei.

Aceasta se declară sigură de eficacitate şi afirmă că suportă contravaloarea analizelor.

"Cea mai bună soluţie este oprirea producţiei şi verificarea tuturor substanţelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiză foarte amănunţită a tuturor concentraţiilor şi eficienţei produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor produşi de către noi şi vom oferi acces la toate informaţiile de care acestea au nevoie", susţine Dan Condrea, deţinător Hexi.

Hexi Pharma mai menţionează că nu a avut niciun moment intenţia de a acţiona împotriva pacienţilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene.

"Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credinţă faţă de utilizatorul final şi activează într-o piaţă liberă, în care calitatea şi preţul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate", se mai arată în comunicat.

Pericol! Dezinfectanți diluați în spitale

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din spitale.

Noi dezvăluiri halucinante vin de la jurnaliştii GSP. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori. Cătălin Tolontan şi colegii săi au plătit un test la laboratorul unui institut de stat, iar rezultatele au arătat cât de diluate sunt aceste antiseptice.

Ambele substanţe active din dezinfectantul testat sunt diluate faţă de etichetă: prima de 10 ori şi a doua cu 30%. Acest produs testat a fost găsit „etichetat necorespunzător" în Raportul DSP din 2014, dar statul n-a făcut nimic.

×
Subiecte în articol: Hexi Pharma Catalin Tolontan
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close