Antena 3 CNN Actualitate Hidroelectrica a semnat un acord privind reorganizarea companiei

Hidroelectrica a semnat un acord privind reorganizarea companiei

Hidroelectrica a semnat un acord privind reorganizarea companiei
de S.T.    |    22 Iun 2012   •   23:02

Hidroelectrica a semnat un acord privind reorganizarea companiei. Acordul prevede reorganizarea fără vânzare de active, cu menţinerea salariile şi asigurarea locurile de muncă.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate Univers a solicitat, vineri, o întâlnire urgentă cu reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), la care să fie prezentate măsurile ce vor fi adoptate pentru eficientizarea activităţii companiei Hidroelectrica.

Cei care au semnat acordul privind reorganizarea Hidroelectrica au fost MECMA, OPSDI şi Sindicatul.

"Părţile semnatare se angajează că reorganizarea Hidroelectrica se va face din punct de vedere al mecanismelor economice, fără vânzarea de active, cu menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor societăţii şi cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, într-un climat normal de muncă în scopul redresării economice a societăţii", potrivit unui acord încheiat vineri de Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, filiala Hidrosind a Hidroelectrica, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Hidroelectrica şi administratorul judiciar.

Potrivit bilanţului companiei, profitul net a scăzut anul trecut de 45 de ori, de la 292,3 milioane lei, la 6,4 milioane lei, în condiţiile în care veniturile totale au coborât de la 3,41 miliarde lei la 3,18 miliarde lei, iar cheltuielile au urcat de la 3,02 la 3,14 miliarde lei.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a cerut Tribunalului Bucureşti la finele săptămânii trecute intrarea în insolvenţă, solicitare admisă miercuri de instanţă.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor, a informat compania, care a menţionat că toate contractele vor fi continuate "în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate".


×
Subiecte în articol: hidroelectrica acord insolventa
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close