Antena 3 CNN Actualitate Hipermarket din București, închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare

Hipermarket din București, închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare

Un cunoscut hipermarket din Capitală a fost închis, după ce inspectorii ANPC au descoperit nereguli grave. Autorităţile au găsit produse lăsate în căldură, frigidere nefuncţionale sau ruginite, alimente expirate şi o mizerie de nedescris. Controalele nu au avut loc doar în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară

Hipermarket din București, închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare
de Mia Lungu    |    30 Iul 2021   •   10:55

În aceste zile de caniculă, inspectorii ANPC au luat la puricat magazinele pentru a se asigura că alimentele sunt depozitate corespunzător. Într-un hipermarket din Capitală, comisarii au găsit scene de coşmar. Frigidere nefuncţionale, produse lăsate în căldură sau expirate şi mizerie. După control, inspectorii au decis închiderea hipermarket ului și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile.

Verificările au continuat şi în alte oraşe. Într-un magazin din Braşov au fost descoperite tone întregi de produse lăsate în soare, la temperaturi și de peste 40 de grade Celsius.

În această perioadă extrem de călduroasă mulţi oameni se feresc să mai gătească şi preferă să cumpere alimente care nu necesită preparare, precum mezelurile, brânzeturile şi legumele, însă acestea trebuie alese cu mare grijă.

Totodată, specialiştii în alimentaţie spun că este important ca oamenii să verifice termenul de valabilitate al alimentelor şi să se asigure că produsele sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare pentru a evita problemele de sănătate.

 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close