Antena 3 CNN Actualitate Președintele Franței și premierul Dacian Cioloș, în vizită la Ghimbav

Președintele Franței și premierul Dacian Cioloș, în vizită la Ghimbav

Președintele Franței și premierul Dacian Cioloș, în vizită la Ghimbav
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Ciolos
13 Sep 2016   •   17:06

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, marţi, la fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, că acesta este un proiect de dimensiune europeană care vine să consolideze industria apărării în Europa.

"Este un proiect de dimensiune europeană deoarece are de asemenea vocaţia să consolideze industria apărării în Europa. Este ceea ce dorim să facem şi ceea ce doresc să propun peste câteva zile la Summitul de la Bratislava. Trebuie să avem o cooperare (...) pentru a putea să dăm Europei condiţiile pentru a avea o politică europeană de apărare", a spus Hollande, într-o declaraţie comună cu premierul Dacian Cioloş.

Preşedintele francez a explicat că proiectul de la Ghimbav are o importantă anvergură, nemaifiind vorba doar despre mentenanţă, ci despre fabricarea de elicoptere "care vor reprezenta tehnologia de vârf".

"Este un proiect franco-român, un proiect european şi îi felicit şi pe colegii din Germania care participă la ambiţia noastră de aici, aceea de a furniza elicoptere în scopuri civile, dar şi militare. Cu acest Super Puma H215 avem dovada că putem să construim o cooperare care este benefică ambelor ţări. Locurile de muncă create aici nu sunt create în detrimentul celor din Germania, din Franţa sau din alte ţări europene. Locurile de muncă create aici vor duce la crearea de alte locuri de muncă în Franţa. (...) Dacă România ar începe prin a cumpăra elicoptere, am fi foarte mândri şi foarte fericiţi. (...) Am dorit, de asemenea, ca multe întreprinderi franceze să se implice în filiera aeronautică pe care o consolidăm la nivel european şi sunt sigur ca uzina de la Braşov va şti să onoreze contractele viitoare", a spus şeful statului francez.

La finalul declaraţiilor comune ale celor doi oficiali, directorul general al Airbus România, Serge Durand, i-a înmânat preşedintelui Hollande o machetă a elicopterului H215 care va fi fabricat la Ghimbav.

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close