Antena 3 CNN Actualitate Hollande: Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spaţiul aerian

Hollande: Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spaţiul aerian

Hollande: Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spaţiul aerian
20 Ian 2016   •   17:23

Preşedintele francez Francois Hollande a afirmat miercuri că România şi Franţa lucrează împreună pentru a facilita aderarea la Schengen a ţării noastre cu spaţiul aerian, transmite Agerpres.

'România de mult timp a participat în mod efectiv la Schengen. Cei doi miniştri de Interne sunt chiar acum în discuţii pentru a vedea care sunt etapele ce trebuie îndeplinite (...) şi care sunt deja discutate cu prietenii noştri români. Securitatea înseamnă a avea - şi aici lucrăm împreună, mai ales în Parlamentul European - registrul european al pasagerilor, pentru că acest lucru va permite verificările şi va facilita aderarea României la spaţiul Schengen cu spaţiul aerian', a precizat Hollande, într-o declaraţie de presă comună cu premierul Dacian Cioloş, aflat într-o vizită oficială de două zile la Paris.

Şeful statului francez a precizat că în discuţiile avute cu prim-ministrul român Dacian Cioloş a fost evocată şi problematica protejării frontierelor externe ale Uniunii Europene.

'Ştim ce face România pentru a merge în acelaşi sens cu Franţa, adică să asigure o securizare efectivă a frontierelor externe ale UE. Şi, bineînţeles, vom susţine Comisia Europeană pentru înfiinţarea corpului de gardieni europeni care să permită rezolvarea cât mai uman posibil a situaţiei refugiaţilor şi să nu mai fim confruntaţi cu mişcări de populaţii care să creeze situaţii extrem de dureroase. Am vrut să reamintim că dorim un viitor pentru spaţiul Schengen, pentru că desfiinţarea Schengen ar avea consecinţe foarte grave pentru Uniunea Europeană. Trebuie să ameliorăm Schengen-ul, poate să rediscutăm un set întreg de reguli, dar trebuie să păstrăm spaţiul Schengen', a subliniat Hollande.

×
Subiecte în articol: francois hollande
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close