Antena 3 CNN Actualitate Hotelierii țepuiți de Guvern după carantină: ''Nu am primit nici astăzi banii''

Hotelierii țepuiți de Guvern după carantină: ''Nu am primit nici astăzi banii''

Mai mulţi patroni de hoteluri din toată ţara acuză Guvernul de înşelăciune. Aceştia au acceptat să îşi transforme hotelurile în centre de caratină, unde găzduit acolo suspecţi sau bolnavi de Covid-19 asimptomatici, însă nu au primit banii pentru acest serviciu. Sumele nu au fost alocate de Executiv autorităţilor locale. Sunt sute de mii de lei care trebuie recuperaţi, bani de care au urgent nevoie, având în vedere că domeniul HoReCa a fost domeniul cel mai puternic lovite de criză.

Hotelierii țepuiți de Guvern după carantină: ''Nu am primit nici astăzi banii''
de Iulia Gorgorin    |    15 Ian 2021   •   11:45

La aproape un an distanţă, hotelierii din Botoşani încă mai au de primit bani pentru cazarea pacienţilor carantinaţi şi cadrelor medicale pe timpul stării de urgenţă.

Cinci hoteluri din municipiu trebuie să încaseze de la Primărie 113.000 de lei, contravaloarea serviciilor prestate. Doi patroni au făcut deja plângere și amenință cu judecata.

Patronii de hoteluri nu au primit încă banii 

''Suntem în situația în care putem fi actionaţi în instanță. S-au formulat plângeri prealabile  din partea a două hoteluri din cele cinci care au cazat persoane în muncipiul Botoșani, care ne transmit că ar trebui sa le dăm sumele, pentru că s-au prestat serviciile, dar noi nu am primit nici astăzi banii de la guvern prin DSP pentru onora plata acestor servicii'', a spus Cosmin Andre,  primar Botoşani.

Pe de altă parte, reprezentanții municipalității spun că încă nu au aceste fonduri promise de Guvern şi vor acţiona la rândul lor în instanţă. 

Situația este similară și la Consiliul Județean unde s-a facut un contract cu două unități de cazare, în primăvara anului trecut pentru cazarea medicilor.

Autorităţile locale se văd nevoite să dea în judecată Guvernul

De aici, hotelierii au de recuperat peste 84 de mii de lei, bani pe care Consiliul Judeţean nu-i are, iar autorităţile locale se văd nevoite să dea în judecată Guvernul pentru a urgenta plata. 

Refuzul asigurării fondurilor necesare decontării totale a cheltuielilor efectuate de unitățile hoteliere contravine legislației, iar Consiliul Județean nu are pârghiile legale pentru a putea efectua plățile din bugetul propriu. 

Alţi hotelieri se plâng că deconturile au fost făcute parţial adică au primit bani pentru cazarea persoanelor carantinate dar nu şi pentru mâncarea acestora

×
Subiecte în articol: hotelieri judecata carantină Botoșani
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close