Antena 3 CNN Actualitate Hoții care au furat un seif cu bani și ceasuri de lux, care aparține unui bătrân din București, au fost găsiți | Pontul, dat de nepotul victimei

Hoții care au furat un seif cu bani și ceasuri de lux, care aparține unui bătrân din București, au fost găsiți | Pontul, dat de nepotul victimei

Cei patru hoți care au furat seiful unui bărbat din București au fost prinși. Indivizii ar fi acționat la pont și știau că vor găsi bijuterii, ceasuri de lux și bani.

Hoții care au furat un seif cu bani și ceasuri de lux, care aparține unui bătrân din București, au fost găsiți | Pontul, dat de nepotul victimei
Sursa foto: Getty Images I : krisanapong detraphiphat
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2024   •   12:30

Hoții care au furat un seif cu bani și bijuterii de la un bărbat din București au fost prinși. 

Este vorba despre patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Acum, aceștia au fost reținuți și vor fi duși la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, după ce au furat seiful, hoții au mers într-o localitate din Ilfov, unde l-au tăiat, au luat bunurile și au aruncat seiful în lac. O parte dintre bunuri au vrut să le vândă la case de amanet.

Se pare că cel care le-a dat pontul hoților a fost chiar nepotul bătrânului, tot el fiind cel care le-a dezvăluit polițiștilor identitatea lor.

Citește și: Jaf la o biserică din Bacău, chiar în timpul slujbei. Hoții au furat peste 30.000 de lei din cutia milei

”La data de 10 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 4 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat,  prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

În fapt, la data de 6 ianuarie 2024, Secția 14 Poliție a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, din locuința sa, situată în Sectorul 4, i-ar fi fost sustras un seif metalic, ce conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare și mai multe sume, în lei și valută, precum și diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți trei bănuiți, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuința acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul și ar fi sunat victima, chemând-o la mașină.

Ulterior, bănuiții s-ar fi deplasat într-o localitate din județul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi și-ar fi însușit bunurile și documentele din interior, celelalte fiind  aruncate într-un lac de acumulare dintr-un județ apropiat.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 10 ianuarie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate ceasurile și documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială, la care bănuiții ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet. 

Bănuiții au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a transmis Poliția Capitalei.

×
Subiecte în articol: nepot București jaf furt seif
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close