Antena 3 CNN Actualitate Jaf ca în filmele cu proști. Cu ce au transportat hoții tupeiști marfa furată

Jaf ca în filmele cu proști. Cu ce au transportat hoții tupeiști marfa furată

Jaful anului a avut loc în județul Giurgiu, comuna Săbăreni. Hoții au transportat prada, constând în mai mulți porci, litri de motorină și saci cu porumb cu duba victimei. Ca să șteargă urmele, la primele ore ale dimineții, au parcat autoutilitara înapoi în curtea proprietarului de unde o furaseră.

Jaf ca în filmele cu proști. Cu ce au transportat hoții tupeiști marfa furată
de Andrei Grigore    |    19 Oct 2020   •   12:15

După ce au furat 9 porci, sute de litri de motorină dar și zeci de saci de porumb din curtea unui bărbat din comuna Săbăreni, județul Giurgiu, hoții au ales să își transporte prada chiar cu mașina păgubitului. 

Proprietarul nu a realizat că mașina a fost mutată

Nici camerele de supraveghere, nici faptul că mașina nu avea bateria montată, nu le-a dat de furcă indivizilor. După ce s-au văzut ajunși la destinație, aceștia s-au gândit să restituie duba pe care au parcat-o strategic fix de unde au luat-o. 

”Au distrus camerele cu un băț, cu ceva înalt, pentru că am avut camere destul de înalte și toate au fost rupte. Deci nu mi-am dat seama că mașina a fost ridicată în acest timp pentru că era parcată în același loc. Totul a fost făcut perfect”, povestește proprietarul.

Hoții au ales o rută ocolitoare

Însă nu chiar perfect. Câteva zile mai târziu, un miros puternic a invadat duba, așa că victima și-a dat seama de cele întâmplate.

Păgubitul spune că, după ce a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere stradale, a observat cum hoții nu au ales cea mai rapidă rută către Pitești, ci, mai întâi, au ocolit drumul prin satele din împrejurimi, cel mai probabil încercând să își piardă urma. 

Doi dintre hoți au ajuns după gratii

După ce a depus plângere la Poliție, victima a luat cazul în propriile mâini. Pe lângă ancheta oamenilor legii, acesta a început și el o investigație pe cont propriu. Astfel, a reușit să obțină de la camerele de supraveghere din diferite localități imagini de pe aproximativ 3 sferturi din drumul parcurs de hoți până la Pitești.

La aproape 4 luni de la deschiderea dosarului, păgubitul a primit și o veste bună. Doi dintre hoți au ajuns în spatele gratiilor. 

Hoții sunt acuzați de furt calificat și distrugere, însă ancheta este în plină desfășurare, iar victima speră să își recupereze prejudiciul. 

 

×
Subiecte în articol: jaf porci sabareni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close