Antena 3 CNN Actualitate Hoţii din România au o nouă ţintă, anvelopele de iarnă. Vezi cum poţi preveni furtul

Hoţii din România au o nouă ţintă, anvelopele de iarnă. Vezi cum poţi preveni furtul

Hoţii din România au o nouă ţintă, anvelopele de iarnă. Vezi cum poţi preveni furtul
Sursa foto: Foto: justrighttires.com
de N.B.    |    10 Noi 2011   •   23:41

Noua atracţie în materie de furt par a fi cauciucurile de iarnă. Cazurile în care oamenii şi-au găsit maşinile pe butuci, la propriu, în faţa blocurilor, au început să se înmulţească odată cu apropierea sezonului rece. Hoţii par hotărâţi să profite la maximum de noua lege care-i obligă pe şoferi să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă.

Două minute şi 20 de secunde. Acesta este timpul în care se scoate, rudimentar, o roată. Şi nu e nevoie de multe ustensile: doar un cric şi o cheie banală. În ţară, hoţii s-au apucat deja de treabă. Un bărbat din Bacău a rămas fără nicio roată la maşină, mai mult, acestea erau împrumutate de un prieten.

Politiştii le recomandă cetăţenilor să foloseasca sisteme antifurt şi sp personalizeze componentele demontabile ale autoturismelor printr-un număr de identificare, eventual numărul de inmatriculare al autovehiculului.

Pentru a evita sustragerea anvelopelor de pe maşina, cea mai bună soluţie este un sistem antifurt. Acesta este format dintr-un prezon şi o cheie, se montează uşor şi costă mai putin de 150 de lei.

 

×
Subiecte în articol: hoti anvelope de iarna masina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close