x close

Hoţii nu au frică nici de Dumnezeu: Au furat moaştele dintr-o biserică reşiţeană

de M.Z.    |    20 Dec 2011   •   22:50
Hoţii nu au frică nici de Dumnezeu: Au furat moaştele dintr-o biserică reşiţeană 418 Foto: Videonews

Unii se roagă la moaşte, alţii le fură. O biserică din Reşita a fost prădată ziua în amiaza mare, iar hoţii au luat moaştele Sfântului Iosif cel nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului. Preoţii şi-au făcut cruce şi se roagă acum ca poliţiştii să dea de urma hoţilor.

Hoţii au forţat încuietoarea cutiei şi, pentru că  nu au putut să o deschidă, au spart geamul şi au furat ce era înăuntru. Peste geamul spart, au aşezat o icoană pe care au găsit-o în apropiere.

"Nu putem să spunem decât că spunem că suntem surprinşi, uluiţi de acest gest care sigur face dovada unei fapte care este fără comentarii", a precizat protopopul din Reşiţa, Nicolae Mirisan.

Preotul bisericii a văzut la un moment dat că icoana nu stă cum trebuie şi când a ridicat-o, a observat că moaştele nu mai sunt. A sunat imediat la poliţie.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat şi continuă acum cercetările pentru identificarea autorilor. Poliţia împreună cu Episcopia Caransebeşului fac cercetări şi speră să îi găsească cât mai repede pe vinovaţi.

 
Get Adobe Flash player


Citeşte mai multe despre:

moaste biserica Resita hoti icoana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati