Antena 3 CNN Actualitate Hoţul care a furat un seif cu aproape 100.000 de lei a fost prins de poliţişti

Hoţul care a furat un seif cu aproape 100.000 de lei a fost prins de poliţişti

Hoţul care a furat un seif cu aproape 100.000 de lei a fost prins de poliţişti
Sursa foto: Foto: Videonews
03 Iul 2011   •   21:58

Jaful vieţii s-a transformat într-un sejur în spatele gratiilor pentru un tânăr din Drobeta Turnu Severin. El a reuşit să fugă cu aproape 100 de mii de lei după ce furat un seif, pe care, pentru a-şi ascunde urmele, l-a aruncat apoi într-o fântână. Acolo l-a ţinut timp de şase luni, ca la bancă. Până când a început să cheltuiască prea mult. Aşa l-a prins poliţia.

Are toate motivele să-şi ascundă faţa. Credea că a dat lovitura vieţii. În luna februarie a reuşit să fugă cu peste 50.000 de lei, 16.000 de euro şi mai multe bijuterii.

"La data de 6 februarie anul curent, un bărbat de 45 de ani din comuna Devesel a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în imobilul pe care-l deţine pe raza localităţii", a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

Şi-a planificat lovitura în cele mai mici detalii. Nu a luat decât banii şi bijuteriile nemarcate. Ştia că poate fi depistat dacă va încerca să le vândă. Apoi a încercat să ascundă orice urmă.

"Bunurile au fost ascunse într-o fântână pe raza comunei Siroca", a precizat Liviu Negrea, comisar IPJ Mehedinţi.

Şi a fost la un pas să scape nepedepsit. Dacă dovezile împotriva sa lipseau, l-a dat de gol aroganţa. S-a ascuns în Oradea. Însă aici a început să cheltuiască din pradă fără măsură. Aşa a intrat în atenţia poliţiei orădene.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă. Riscă să petrească următorii cinci ani în spatele gratiilor.


×
Subiecte în articol: jaf fantana seif
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close