Antena 3 Actualitate Oficial american, despre protestele din România: „Suntem cu toţii interesaţi de ce urmează”

Oficial american, despre protestele din România: „Suntem cu toţii interesaţi de ce urmează”

de S.T.    |    23 Feb 2017   •   08:29
Oficial american, despre protestele din România: „Suntem cu toţii interesaţi de ce urmează”

Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA responsabil pentru afaceri europene, a declarat în cadrul unei întâlniri a Bucureşti cu oficiali de la guvern şi preşedinţie, că Washingtonul va continua să urmărească protestele de stradă ale românilor.

„Cred că a fost notabil şi de apreciat că premierul a dat înapoi, la scurt timp după startul protestelor cauzate de modificările legislative. Arată receptivitate la nemulţumirile oamenilor. Acest lucru ne dă încredere că democraţia e puternică în România. În acelaşi timp noi vom continua să urmărim subiectul, pentru că am văzut azi că încă mai sunt protestatari în faţa guvernului. Cred că este un simbol important, dar este şi un semnal că suntem cu toţii interesaţi de ce urmează. Sperăm şi suntem încrezători că Guvernul va face paşii corecţi să îi convingă pe cetăţeni de angajamentul său pentru statul de drept şi să îi liniştească pe aliaţi, inclusiv SUA, că este dedicat acestei valori importante care stă la baza parteneriatului nostru strategic şi a NATO”, a afirmat înaltul oficial american.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close