Antena 3 CNN Actualitate Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul „Mită la PSD”

Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul „Mită la PSD”

Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul „Mită la PSD”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    09 Iun 2016   •   14:04

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, fiind acuzat că dat declarații nesincere în dosarul „Mită la PSD”.

În acest dosar au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul „Mită la PSD”, că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

„În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană”, declara atunci Hrebenciuc.

Tot atunci, Hrebenciuc spunea că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanțarea campaniei electorale.

„Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis”, a susținut Viorel Hrebenciuc.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close