Antena 3 CNN Actualitate Hub-ul umanitar de la Suceava, pentru refugiații din Ucraina, devine funcţional

Hub-ul umanitar de la Suceava, pentru refugiații din Ucraina, devine funcţional

Hub-ul umanitar de la Suceava, organizat pentru refugiații din Ucraina, devine funcţional începând de mâine.

Hub-ul umanitar de la Suceava, pentru refugiații din Ucraina, devine funcţional
Sursa foto: IGSU
de Mia Lungu    |    09 Mar 2022   •   12:30

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, mâine după-amiază în hub va ajunge primul transport cu medicamente şi produse de strictă necesitate.

Cu această ocazie, vor fi prezenţi la Suceava Janez Lenarcic - comisarul european pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio - şeful Departamentului de Protecţie Civilă, structură din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri din Italia şi secretarul de stat Raed Arafat - şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că printr-o hotărâre a CNSU a fost abilitat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să înceapă de îndată pregătirile pentru organizarea unui hub umanitar în România.

"Am abilitat, prin hotărârea CNSU, ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să înceapă de îndată pregătirile pentru organizarea unui hub umanitar în România, el va fi organizat la Suceava.

Avem convingerea că acest hub, sub coordonarea autorităţilor de la Bruxelles, va putea să faciliteze şi să asigure coerenţă întregului efort care se face pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi în felul acesta vreau să subliniez - contribuţia autorităţilor române este semnificativă", a afirmat premierul.

×
Subiecte în articol: hub umanitar Suceava refugiati Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close