Antena 3 CNN Actualitate Hunedoara: O stână cum n-ai mai văzut, făcută după toate normele europene

Hunedoara: O stână cum n-ai mai văzut, făcută după toate normele europene

Hunedoara: O stână cum n-ai mai văzut, făcută după toate normele europene
Sursa foto: Foto: thegreendogs.com
07 Apr 2012   •   18:56

Tot mai mulţi români vor să mănânce bio. Iar agricultorii şi crescătorii de animale se adaptează cerinţelor. La o stână din Hunedoara, oile pasc pe păşuni ecologice iarbă crescută fără îngrăşăminte chimice, iar ciobanii trăiesc în cele mai bune condiţii. Stâna e una modernă, încălzită cu panouri solare şi cu o bucătărie amenajată după toate normele europene. În aşa fel încât brânza să fie şi pe placul străinilor.

În comuna Băcia, oamenii nu au stat prea mult pe gânduri când a venit vorba de normele europene. Au construit o stână cum nu s-a mai văzut prin partea locului. Apă rece şi caldă în permanenţă, curent electric de la panouri solare şi laborator cu toate dotările.

În astfel de condiţii, mieii nu au cum să fie decât eco. Iar vestea că stâna din Băcia este una cum rar s-a mai văzut, a ajuns şi în afara ţării. Aşa se face că au început să curgă comenzile.

Şi ciobanii nu se opresc aici. Spun că mai au încă planuri de pus în practică. În zonă sufla permanent vântul, aşa că vor să monteze şi un generator eolian pentru producerea curentului.



×
Subiecte în articol: animale Hunedoara stana panouri solare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close