Antena 3 CNN Actualitate Huşi. 12 elevi au ajuns în spital, după ce au mâncat la cantina şcolii

Huşi. 12 elevi au ajuns în spital, după ce au mâncat la cantina şcolii

Huşi. 12 elevi au ajuns în spital, după ce au mâncat la cantina şcolii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    24 Oct 2011   •   07:24

Un număr de 12 elevi de la Liceul Agricol din Huşi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina şcolii. Profesorii îi contrazic, însă. Spun că li s-a făcut rău din cauza mâncării aduse de acasă de unul dintre elevi.

O anchetă va stabili acum care a fost sursa infecţiei.

Tinerii au început să se simtă rău după ce au mâncat la masa de prânz pui cu smântână. Elevii au ajuns la spital cu febră şi greţuri. Acestora li s-au recoltat probe pentru a se stabili care sunt  germenii care au provocat toxiinfecţia alimentară.

"Cred că a fost vorba de o toxiinfecţie alimentară probabil de la masa de prânz, care a constat în ciorbă de pui, au mâncat pui cu smântână. Unii dintre ei aveau frisoane şi febră", a declarat dr. Rodica Trandafir, medic de boli infecţioase, la Spitalul Muncipal Huşi.

Cadrele didactice spun că produsele sunt proaspete, iar cantina unităţii de învătământ este bine dotată. Autorităţile şcolare spun că tinerii ar fi consumat mâncare adusă de acasă.

În urma sesizării făcute de conducerea spitalului din Huşi, autorităţile sanitare şi cele sanitar-veterinare au declanşat o anchetă la Liceul Agricol Huşi.

 





×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close