Antena 3 CNN Actualitate "I se spunea Machiavelli", noua carte-interviu lansată de Lavinia Betea. O lucrare despre secretele și jocurile politice din perioada comunistă

"I se spunea Machiavelli", noua carte-interviu lansată de Lavinia Betea. O lucrare despre secretele și jocurile politice din perioada comunistă

Istoricul Lavinia Betea a lansat o nouă carte-interviu, realizată în colaborare cu Ştefan Andrei, fostul ministru de Externe al lui Nicolae Ceaușescu sau "stăpânul" secretelor fostului dictator.

"I se spunea Machiavelli", noua carte-interviu lansată de Lavinia Betea. O lucrare despre secretele și jocurile politice din perioada comunistă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   09:23

Lucrarea semnată de Lavinia Betea, împreună cu Ştefan Andrei, fost ministru de Externe al lui Nicolae Ceaușescu, prezintă un dialog istoric, în care sunt aduse la lumină mai multe secrete, printre care și neobișnuitele discuții din ședințele Partidului Comunist, din anul 1989.

"Informația cărții provine de la o sursă de mâna întâi, iar acest detaliu o face foarte credibilă. Este ceva cu totul aparte să fie cineva care relatează despre cum s-a croit o anumită decizie și cum a fost pusă în aplicare", a spus istoricul  Lavinia Betea.

Ștefan Andrei a fost unul dintre personajele influente de la curtea lui Ceaușescu. Laureat al unor premii literare și în vremea lui Antonescu și a lui Dej, Ștefan Andrei și-a început ca ziarist cariera publică.

În lucrarea "I se spunea Machiavelli", fostul ministru de Externe din perioada lui Nicolae Ceaușescu a povestit și cum a reușit fostul lider comunist să rămână bărbatul unei singure femei.

Citește și: Portretul robot al ucigașului celor doi bunici din Timișoara! Poliția roagă cetățenii să sune la 112 dacă au informații

"Îmi povestea Ștefan Andrei un episod absolut formidabil. Pe vremea aceea erau foarte în vogă trei cântărețe de muzică populară, toate trei numite Florica.

Elena Ceaușescu s-a dus să se odihnească, cheful s-a încins, iar una dintre ele, foarte frumoasă și cu ochii verzi, avea un mare dar de a dansa. În acel moment, s-a deschis ușa, iar Elena Ceaușescu le-a vânturat pe toate", a mai adăugat autoarea cărții.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close