Antena 3 CNN Actualitate Fost procuror: Mircea Băsescu trebuie să primească minimum șapte ani de închisoare

Fost procuror: Mircea Băsescu trebuie să primească minimum șapte ani de închisoare

Fost procuror: Mircea Băsescu trebuie să primească minimum șapte ani de închisoare
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
16 Iun 2016   •   20:31


Fostul procuror Eugen Iacobescu a vorbit,joi, în emisiunea ''La ordinea zilei'' despre condamnarea lui Mircea Băsescu. Potrivit acestuia, fratele președintelui trebuia să primescă o pedeapsă de minimum 7 ani.

''Astăzi asistăm la o victorie a ziariștilor Antena 3, a tuturor invitaților, a opiniei publice și, nu în ultimul rând, al domnului general Pavel Abraham. care l-a convins pe fiul lui Bercea Mondial să-l denunțe pe Mircea Băsescu. Asistăm la o înfrângere a justiției pentru că dacă dvs. nu ați fi fost Mircea Băsescu nu ar fi fost tras niciodată la răspundere penală. Pedeapsa aplicată lui Mircea Băsescu este derizorie. Judecătorii nu au înțeles îndrumările date de completul Curții Supreme de Justiție care stabilește niște standarde de pedeapsă pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență. Pedeapsa minimă a lui Mircea Băsescu trebuia să plece de la cinci ani, la care se adăugau și niște ani de pedeapsă și asta se referea la persoana individului - nu era oricine, nu era orice infractor, e din familia președintelui României'', a spus Eugen Iacobescu.

Fostul procuror, care timp de aproape doi ani a anchetat cazul Bercea Mondial - Mircea Basescu, a declarat că se gândește să facă plângere penală CSM pentru favorizarea infractorului, după ce a fost sanctionat disciplinar de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Sanctiunile, ramase definitive ulterior la Inalta Curte, au venit dupa ce cu un an inainte procurorului i-a fost luat dosarul de catre superior pentru ca a iesit in repetate randuri in presa si a relatat despre aspecte considerate a fi confidentiale din ancheta.

''Mă gândesc foarte serios să fac plângere penală comisiei de disciplină din cadrul CSM pentru favorizarea infractorului. Comisia de procurori a luat la cunoștință de faptele săvârșite și timpul le-a demonstrat. Atunci trebuia tras la răspundere (n.r. Mircea Băsescu) nu să veniți dvs.și ați văzut de consecințe ați suportat'', a spus Iacobescu.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close