Antena 3 CNN Actualitate Ialomiţianu: Stimulentele vor fi deblocate după analiza unei comisii. Nu toţi le vor primi (VIDEO)

Ialomiţianu: Stimulentele vor fi deblocate după analiza unei comisii. Nu toţi le vor primi (VIDEO)

Ialomiţianu: Stimulentele vor fi deblocate după analiza unei comisii. Nu toţi le vor primi (VIDEO)
Sursa foto: Foto; Intact Images
14 Oct 2010   •   15:51

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a mers, joi, la sediul ministerului, unde i-a anunţat pe angajaţii care protestau că a ajuns la puncte comune cu liderii sindicali. Potrivit ministrului, s-a decis deblocarea plăţii stimulentelor, însă numai pentru unii angajaţi şi numai în urma unei analize efectuate de o comisie specială formată din reprezentanţi ai sindicatelor şi oficiali din minister.

"Vrem ca cei care au muncit, cei care sunteţi aici, să fiţi răsplătiţi. Sunt convins că marea majoritrate a voastră aţi muncit. Nu vreau ca directorii să fie beneficiari ai stimulentelor", le-a spus ministrul Ialomiţianu protestatarilor.

Comisia urmează să analizeze propunerile de acordare a stimulentelor, întrucât, susţine ministrul, actualul sistem nu funcţionează conform legii.

Ialomiţianu anunţă deblocarea stimulentelor

Ministrul de Finanţe le-a mai transmis angajaţilor că le-a cerut mai multor lideri de partid să fie prezenţi, marţi, în Parlament, pentru a vota legea salarizării unitare.

?Veţi primi salarii în mod corect, nu trebuie să mai fiţi cu teamă ce faceţi la finalul lunii?, a spus Ialomiţianu.

Ministrul a mai precizat că angajaţii din control judiciar vor beneficia şi de protecţie juridică în activitatea depusă, lucru care nu se întâmplă în prezent.

Nu toţi angajaţii primesc stimulente

După aproximativ două ore de la declaraţiile făcute la sediul Ministerului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu a precizat, la Antena 3, că nu toţi angajaţii vor primi aceste stimulente, întrucât "nu toţi au muncit".

"Ministerul de Finanţe nu a cedat la acest protest. Şi-a menţinut poziţia, referitoare la acordarea stimulentelor pe criterii de performanţă. (...) De azi înainte, stimulentele se acordă pe criterii de performanţă, celor care au rezultate bune. (...) Nu toată lumea le va primi, nu toţi au muncit", a declarat Ialomiţianu.

Ministrul a mai precizat că membrii comisiei despre care a vorbit la sediul Ministerului va analiza fiecare caz în parte pentru acordarea acestor stimulente.

Ialomiţianu: Stimulentele, pe criterii de performanţă

Restructurarea instituţiilor din Finanţe

După precizările făcute de ministrul Ialomiţianu, şeful ANAF, Sorin Blejnar, a vorbit despre o serie de măsuri care trebuie luate în viitorul apropiat. Una dintre acestea se referă la restructurarea instituţiilor din Finanţe. Potrivit şefului ANAF, o parte din administraţiile fiscale din ţară trebuie desfiinţate.

O altă măsură avansată de Blejnar se referă la regândirea sistemului de colectare a taxelor şi impozitelor. O variantă, susţine şeful ANAF, ar fi urmarea exemplului Bulgariei, unde o parte din încasări a fost externalizată.

Sorin Blejnar a mai precizat că principala condiţie pentru acordarea stimulentelor este ca angajaţii să reia munca de vineri dimineaţă. În caz cotrar, discuţiile vor fi sistate.

Sorin Blejnar, despre restructurări


Negocierile dintre reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi cei ai angajaţilor au început joi dimineaţă. După ce angajaţii ministerului Finanţelor au respins oferta de a primi stimulente numai pentru luna august, Gheorghe Ialomiţianu a fost de acord cu acordarea stimulentelor şi pentru luna septembrie.

Primele trei propuneri pentru protestatari:

Sute de angajaţi din Ministerul de Finanţe au ieşit joi, pe holurile instituţiei, unde au protestat pentru a doua zi consecutiv. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu le-au mai fost plătite sporurile salariale de două luni, în condiţiile în care şi salariile le-au fost tăiate.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close