Antena 3 CNN Actualitate Iancu Ţucărman, ultimul supraviețuitor al Pogromului de la Iaşi, a murit răpus de COVID-19

Iancu Ţucărman, ultimul supraviețuitor al Pogromului de la Iaşi, a murit răpus de COVID-19

Iancu Ţucărman (30 octombrie 1922- 8 ianuarie 2021), supravieţuitor al "trenurilor morţii" din timpul Pogromului de la Iaşi, a murit la vârsta de 98 de ani, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat vineri Ambasada Israelului la Bucureşti

Iancu Ţucărman, ultimul supraviețuitor al Pogromului de la Iaşi, a murit răpus de COVID-19
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   11:50

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) regretă decesul ultimului supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi, Iancu Ţucărman, despre care afirmă că lasă "un gol imens" nu doar în rândul coreligionarilor săi, dar şi în rândul întregii societăţi româneşti, care a pierdut un mentor.

"Cu profundă durere şi imens regret, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România anunţă trecerea în eternitate al ultimului supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi, domnul Iancu Ţucărman. Un om de o mare sensibilitate, iubitor al artelor şi militant neobosit împotriva antisemitismului, domnul Ţucărman, prin plecarea dumnealui, lasă un gol imens nu doar în rândul coreligionarilor săi, care l-au iubit şi respectat, dar şi în rândul întregii societăţi româneşti, care (...) a pierdut un mentor", a scris FCER pe Facebook.

Iancu Ţucărman: Mă obsedează că unii oameni şi-au pus minţile la contribuţie ca să găsească cele mai abominabile metode ca să ia viaţa altor oameni

Invitat la o ediție Sinteza Zilei, supraviețuitorul a amintit chinurile prin care a trecut și uimirea față de inventivitatea diabolică a torționarilor săi.

Iancu Ţucărman a povestit că vagoanele în care au fost duşi la Iaşi erau pregătite special ca să îi anihileze. În interiorul vagoanelor au fost presărate var nestins şi bălegar, combinaţie care dădea o temperatură de până la 60 de grade Celsius.
 

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close