Antena 3 Actualitate Iarna a venit cu dureri de cap. Facturile la întreţinere s-au dublat, caloriferele au îngheţat

Iarna a venit cu dureri de cap. Facturile la întreţinere s-au dublat, caloriferele au îngheţat

de O.P.    |    15 Dec 2011   •   06:05
Iarna a venit cu dureri de cap. Facturile la întreţinere s-au dublat, caloriferele au îngheţat
Sursa foto: Foto: radiomures.ro

Primele facturi la întreţinere din această iarnă au venit cu dureri de cap. Noiembrie a dezgheţat caloriferele, dar a şi dublat tarifele pentru energia termică. Cel mai mult au de suferit românii care locuiesc în blocuri neizolate termic.

A fost la fel de cald în apartamente ca anul trecut, dar facturile au crescut considerabil. Să luăm de exemplu Bucureştiul. În noiembrie 2010, preţul încălzirii pentru un apartament cu 2 camere era de 100 de lei. Anul acesta, va fi de 140 de lei.  Cei care locuiesc la 3 camere vor plăti şi mai mult.

La nivelul întregii ţări, criza a adus o scumpire medie de peste 30% a preţului gigacaloriei din 2008 până în prezent.

În Baia Mare, Focşani şi Oradea, au fost cele mai mari creşteri: între 79 şi 101 la sută. Cu 42 la sută s-au scumpit facturile bucureştenilor şi constănţenilor. Gigacaloria s-a ieftinit însă în Giurgiu cu 75 la sută. Oraşul foloseşte însă pentru energia termică şi un sistem de panouri solare.

La Focşani, tariful gigacaloriei este motiv de dispută juridică între autorităţile locale şi Prefectura Vrancea. Consiliul Local a aprobat în acest an două majorări ale tarifului, de la 203 lei la 270 şi, apoi, la 399 de lei. Dar preţul mare nu garantează căldura din case.
 
Plângeri din toată ţara au început să curgă la Federaţia Asociaţilor de Proprietari din România.

Iar iarna e abia la început.

 
Get Adobe Flash player
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close