Antena 3 CNN Actualitate Iarnă cu duşuri şi calorifere reci, din cauza datoriilor RADET către Apa Nova şi ELCEN

Iarnă cu duşuri şi calorifere reci, din cauza datoriilor RADET către Apa Nova şi ELCEN

Iarnă cu duşuri şi calorifere reci, din cauza datoriilor RADET către Apa Nova şi ELCEN
27 Noi 2008   •   08:00

În pragul iernii, alimentarea cu căldură a bucureştenilor este periclitată de datoriile pe care RADET le are faţă de ELCEN şi Apa Nova. Deşi au fost anunţate subvenţii de la buget pentru energia termică, cele 35 de milioane de lei acordate de către Guvern nu acoperă datoriile RADET către furnizori. ELCEN a pus deja sechestru asigurator pe conturile RADET şi va fi cel mai probabil primul beneficiar al plăţii datoriilor, însă Apa Nova anunţă şi ea măsuri similare. ?Vom utiliza toate procedurile legale pentru recuperarea datoriilor?, a declarat pentru Antena3.ro Epsică Chiru, directorul general adjunct al Apei Nova.
Conform declaraţiilor acordate pentru Antena3.ro de către Chiru, RADET are o datorie de peste 50 de milioane de lei către Apa Nova, care va deschide o acţiune în justiţie, pentru a obliga RADET la plata datoriilor. Întrebat dacă bucureştenii vor rămâne fără căldură în această iarnă, acesta a declarat pentru Antena3.ro că ?Apa Nova face toate eforturile omeneşti posibile ca acest lucru să nu se întâmple, pentru că este ultimul lucru pe care ni l-am dori?.
Virgil Ramba, directorul RADET, a recunoscut la rândul său pentru Libertatea că are datorii la Apa Nova, dar spune că le va plăti imediat ce conturile blocate în urmă cu o lună de Electrocentrale Bucureşti vor fi deblocate. ?Noi avem deja conturile blocate şi din cauza asta nu ne putem onora facturile?, a declarat Ramba pentru Libertatea.
Chiar şi aşa, însă, RADET nu poate da asigurări că după achitarea restanţelor actuale nu va acumula alte datorii, în ciuda faptului că încasează în acest moment bani atât de la populaţie, cât şi de la Guvern.
Apa Nova, prin vocea lui Epsică Chiru, ameninţă că se va război de fiecare dată cu RADET pentru aceste datorii, însă are în vedere şi o soluţie care, cel puţin pe termen scurt, ar rezolva problema. ?Încercăm diverse soluţii, inclusiv aceea ca apa folosită de RADET pentru producerea agentului termic să fie facturată direct la consumatorul final. Dar, deocamdată, principala noastră grijă este recuperarea datoriilor actuale?, a declarat Chiru pentru Antena3.ro
În acest mod, Apa Nova ar primi banii direct de la consumatori şi nu ar mai depinde de RADET, care va factura doar gazul şi distribuţia agentului termic. Există însă şi o problemă. Soluţia ?presupune mai întâi o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care să ne permită să facturăm apa caldă ca apă rece?, ne-a declarat Epsică Chiru.
Cornel Preda, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: RADET ELCEN
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close