Antena 3 CNN Actualitate Iarna din mijlocul verii. Temperaturile au ajuns la 0 grade în unele zone

Iarna din mijlocul verii. Temperaturile au ajuns la 0 grade în unele zone

Iarna din mijlocul verii. Temperaturile au ajuns la 0 grade în unele zone
Sursa foto: Foto: A1
13 Aug 2012   •   21:38

E iarnă la munte. Au fost zero grade, azi-noapte, pe culmi. Drumeţii opriţi pe la cabane au dârdâit chiar dacă şi-au pus pe ei toate hainele din rucsac şi au aprins şi focul.

Fumul a ieşit până-n ziuă din coşurile caselor. Iar în Harghita a venit iarna în toiul verii.

Şi temperatura minimă nu a fost înregistrată la Miercurea Ciuc. Vântul a bătut a pustiu în Bucegi. Iar turiştii care s-au avântat pe Vârful Omu, au dârdâit. Mercurul din termometre a coborât până la -1 Celsius.

La doar câteva grade Celsius, terasele din Braşov s-au golit şi, zgribuliţi, clienţii au căutat doar locuri cu ceva căldură.

Mai în vest, în Banat, proprietarii de pensiunii au intrat şi ei la cheltuieli. La 4-5 grade Celsius, au făcut focul ca să nu piardă clientela. Sus la Schitul din Munţii Semenicului, Părintele Porfirie s-a închinat şi a mai aruncat două lemne în sobă.

Şi România va mai tremura şi zilele următoare, spun meteorologii. Nu se va mai răci, dar nici nu se va încălzi. Temperaturile au ajuns la 0 grade azi-noapte pe culmi. Drumeţii opriţi pe la cabane au tremurat chiar daca şi-au pus pe ai toate hainele din rucsac şi au aprins şi focul.


×
Subiecte în articol: temperaturi
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close