Antena 3 CNN Actualitate Iarna face ravagii în Europa: Zeci de victime, sute de şcoli închise şi trafic aerian perturbat (VIDEO)

Iarna face ravagii în Europa: Zeci de victime, sute de şcoli închise şi trafic aerian perturbat (VIDEO)

Iarna face ravagii în Europa: Zeci de victime, sute de şcoli închise şi trafic aerian perturbat (VIDEO)
06 Ian 2010   •   15:07

Meteorologii din Marea Britanie au declarat starea de alertă maximă pentru miercuri, când sunt aşteptate ninsori abundente şi un ger tăios. Iarna a creat probleme încă de marţi, când mai multe aeroporturi şi sute de şcoli au fost închise. Vremea rea face ravagii şi în alte ţări europene, iar în Alpii Elveţieni, bilanţul unor avalanşe de acum trei zile a ajuns la şapte morţi.

Britanicii se aşteaptă la cea mai rece iarnă din ultimii 15 sau chiar 30 de ani. Traficul aerian a fost perturbat şi chiar întrerupt, la Londra şi pe alte mari aeroporturi britanice. Cel mai grav afectat a fost aeroportul din Manchester, oraş unde ninsorile au fost deosebit de puternice. Localnicii au încercat să-şi continue activitatea cum au putut.

Tot la Manchester au fost amânate pe termen nedefinit chiar şi semifinalele Cupei Ligii Engleze, programate astăzi. Peste o mie de şcoli au rămas închise, aşa că unii copii s-au bucurat în ciuda frigului.

Într-o altă regiune a Angliei, poliţia a fost nevoită să dea un avertisment asupra bătăilor cu zăpadă, deoarece un bulgăre rătăcit a nimerit drept în cap un şofer de autobuz. Zăpada, gerul şi poleiul au provocat numeroase accidente în toată ţara.

Şi locuitorii din Germania suferă din cauza frigului şi a zăpezii. Pe şosele, substanţele împotriva poleiului sunt răspândite aproape fără oprire. Pompierii au fost chemaţi să înlăture ţurţurii periculoşi, iar pe râuri şi lacuri patrulează spărgătoare de gheaţă. Oamenii se străduiesc, totuşi, să îndure gerul de până la minus 20 de grade.

În Polonia, ca şi cum gerul, ceaţa şi poleiul nu ar fi de ajuns, oamenii trebuie să se lupte şi cu inundaţii provocate de barajele de gheaţă create pe câteva râuri.

În Elveţia, la sud de Berna, echipele de salvare au găsit alte trei corpuri neînsufleţite la locul unde s-au produs, duminică, două avalanşe succesive. Bilanţul catastrofei a ajuns la şapte victime, între care şi câţiva salvamontişti. Tot duminică, o avalanşă a făcut o victimă într-o altă regiune a Elveţiei.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Europa ninsoare ger
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close