Antena 3 CNN Actualitate Iarna grea încurcă planurile turiştilor. Pârtiile sunt goale şi unele pensiuni pline până la refuz

Iarna grea încurcă planurile turiştilor. Pârtiile sunt goale şi unele pensiuni pline până la refuz

Iarna grea încurcă planurile turiştilor. Pârtiile sunt goale şi unele pensiuni pline până la refuz
Sursa foto: Foto: picturesofwinter.net
04 Feb 2012   •   21:57

Risc crescut de avalanşe în staţiunile de pe Valea Prahovei. La altitudini de peste 1700 de metri vântul suflă cu peste 90 de kilometri la oră. În Sinaia nu s-a putut schia azi, iar în Buşteni telecabina a fost oprită. Pe o astfel de vreme turiştii au preferat să rămână acasă. Pensiunile sunt pustii. Aproape toate rezervările au fost anulate.

Turiştii care au vrut să schieze azi în Sinaia au fost întorşi din drum de vantul puternic. Nu s-a putut schia pe nici una din pârtiile de la Cota 2000. Vântul a suflat cu peste 90 de kilometri pe oră şi a viscolit puternic zăpada. În plus, în orice moment se poate produce o avalanşă, avertizează salvamontiştii.

Exista pericol de avalanşă pe toate pârtiile inclusiv pe traseele turistice.

Iar pe o aşa vreme, până şi împătimiţii sporturilor de iarnă au decis să rămâne în case. Pensiunile, pregătite de oaspeţi, au rămas pustii.

Proprietarii de pensiuni sunt nevoiţi să încălzească toate camerele, însă profitul e aproape de zero.



Zăpada din ultimele zile a adus totuşi belşug în zonele aeroporturilor, dar şi pe drumurile blocate unde călătorii înzăpeziţi au ocupat toate camerele disponibile. Câştigurile au fost de trei ori mai mari decât în mod obişnuit.

Sunt mii de oamenii pe care viscolul i-a ţinut ore în şir în sălile de aşteptare. Mulţi s-au înghesuit să prindă un loc într-o cameră de hotel sau pensiune. Zăpada a venit aşadar ca o mană cerească pentru hotelierii aflaţi în zona aeroportului. Mai multe zboruri anulate, mai mulţi clienţi, mai mulţi bani în casele de marcat.

Hotelierii abia au făcut faţă cererilor. Au făcut tot ce au putut ca oamenii să se simtă ca acasă. Chiar de la intrare erau aşteptaţi cu un ceai fierbinte şi prăjituri calde.

În pensiunile şi hotelurile aflate pe drumurile naţionale, locurile au fost suplimentate cu paturi mobile. Dacă nu au avut norocul să prindă o cameră liberă, românii s-au mulţumit şi cu un loc pe canapelele din hol.

 


×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close