Antena 3 CNN Actualitate Iarna în lume. Frigul a făcut peste 20 de victime în ultimele două zile

Iarna în lume. Frigul a făcut peste 20 de victime în ultimele două zile

Iarna în lume. Frigul a făcut peste 20 de victime în ultimele două zile
Sursa foto: Frig Europa
21 Dec 2009   •   12:29

Ninsorile abundente, viscolul năpraznic şi temperaturile extrem de scăzute au făcut zeci de victime în ultimele zile. În Europa şi SUA, traficul rutier şi aerian se desfăşoară cu mare dificultate. Mai multe curse aeriene au fost anulate pe o perioadă nedeterminată şi mii de oameni au rămas blocaţi pe aeroporturi.

Iarna a pus stăpânire pe o bună parte a Europei şi a continetului nord-american şi mii de oameni şi-au văzut planurile pentru vacanţa de Crăciun date peste cap. Dincolo de haosul provocat, iarna năprasnică a făcut peste 20 de victime în ultimele două zile. Situaţia cea mai dramatică este în Polonia, unde 15 oameni au murit din cauza frigului.

În Germania, traficul aerian a fost oprit duminică pe aeroportul din Dusseldorf, al treilea ca importanţă din ţară, din cauza ninsorilor abundente iar pe şosele, numărul accidentelor a crescut.

Ninsorile au dat peste cap şi traficul feroviar din Franţa, Belgia, Olanda şi Marea Britanie, iar câteva sute de trenuri de călători au fost anulate sau au ajuns cu întarzieri de ore bune. Cursele trenurilor Eurostar au fost anulate pe o perioadă nedeterminată. Aeroporturile din Bruxelles au fost şi ele închise duminică, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar cursele aeriene cu decolarea din Londra si Paris au avut întarzieri de câteva ore.

Nici în SUA lucrurile nu stau mai bine. Coasta de est a ţării se confrntă cu cele mai abundente ninsori din ultimii şase ani. Mai multe aeroporturi au fost închise, fără a li se putea preciza pasagerilor când se vor relua cursele. 1.200 de zboruri au fost anulate numai de pe cele trei aeroporturi din zona New York. Cei care nu au avut unde să plece, au rămas să doarmă în terminalele aeroporturilor.

În zona Baltimore-Washinton, stratul de zăpadă a ajuns la 60 de centrimetri. În statul american Virginia, o femeie şi-a pierdut viaţa după ce a pierdut controlul asupra vehicului în care se afla, din cauza viscolului de afară.

Antena 3

×
Subiecte în articol: victime
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close