x close

Iarnă în toată regula: Temperaturi cu minus la Miercurea Ciuc

de G.S.    |    20 Oct 2013   •   11:20
Iarnă în toată regula: Temperaturi cu minus la Miercurea Ciuc 416 Foto: Agerpres
Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius, cu zece grade mai puţin faţă de ziua precedentă, conform Mediafax.
În Miercurea Ciuc, mercurul a coborât în temometrele de la Staţia Meteorologică până la minus 8 grade Celsius, temperaturile scăzând cu zece grade Celsius de la o zi la alta, sâmbătă dimineaţă fiind consemnată o valoare termică pozitivă, respectiv 2 grade Celsius.
Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a declarat că cel mai frig, minus 8 grade Celsius, a fost la ora 7.30, temperatura stagnând la aceeaşi valoare aproximativ o oră.
"Minima de minus 8 grade Celsius a fost înregistrată la ora 7.30 şi a rămas constantă timp de o oră. De asemenea, în Miercurea Ciuc a fost brumă şi îngheţ la sol", a precizat Tanko Karoly 
Temperaturile de duminică dimineaţă au fost negative în tot judeţul Harghita, la Joseni meteorologii măsurând minus 5 grade Celsius, iar la Topliţa minus 4 grade.
Temperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Staţia Meteo Bucin, unde au fost consemnate minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au indicat o minimă de minus un grad. 
Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, de minus 9 grade Celsius, a fost înregistrată în 5 octombrie, tot la Miercurea Ciuc. 
Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, iar maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeaşi localitate. 
 

Citeşte mai multe despre:

miercurea ciuc temperaturi iarna frig ger statie meteo
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati