Antena 3 CNN Actualitate Iarna îşi arată colţii în aprilie. Urmează trei zile de vreme rece

Iarna îşi arată colţii în aprilie. Urmează trei zile de vreme rece

Iarna îşi arată colţii în aprilie. Urmează trei zile de vreme rece
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Apr 2011   •   13:58

Românii au avut parte în weekendul care tocmai s-a încheiat de ninsoare, vânt şi grindină. Stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri în unele zone, iar vijeliile au pus la pâmânt zeci de acoperişuri. Sute de oameni au rămas fără curent electric din cauza vremii capricioase.

În Baia Mare, la Cavnic ninsoarea a ţinut un sfert de oră, după care a ieşit soarele. Şi în Maramureş a nins în pasul Prislop, la Borşa şi pe Dealul Ştefăniţei.

În judeţul Suceava a nins în mai multe reprize, iar la Galaţi a plouat cu grindină. Timp de câteva minute, străzile au fost acoperite cu gheaţă. La malul mării, iarba abia crescută a fost acoperită de bucăţile de gheaţă de mărimea bobului de porumb..

Meteorologii spun că vremea schimbătoare este normală pentru această perioadă.

LUNI (11 aprilie)

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros pe timpul nopţii, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă, mai scăzută decât în mod normal la această dată, va fi de -1-0 grade Celsius.

În ţară, pe timpul nopţii, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a ţării, unde temporar vor cădea ploi, ce vor avea şi caracter de aversă. În regiunile sudice, înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse. În zona de munte, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, mai scăzute în depresiuni.

MARŢI (12 aprilie)

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros şi trecător, mai ales ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

În ţară, vremea se va menţine răcoroasă în nordul, centrul şi estul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În vest şi sud-vest vremea se va încălzi, înnorările vor fi temporare, iar ploile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, se vor semnala cu precădere după-amiaza şi noaptea.

În zona montană, vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări la munte şi trecător în regiunile sudice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra de la 5-6 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei până la 20-21 de grade în Banat şi Oltenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

MIERCURI (13 aprilie)

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor cădea ploi ce vor avea şi caracter de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 3-4 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

În ţară, vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va prezenta înnorări accentuate în jumătatea de sud-est a ţării, unde pe arii relativ extinse vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi 25-30 l/mp. În restul teritoriului, vor mai fi înnorări şi pe arii restrânse ploi, mai ales în prima parte a zilei, dar noaptea cerul se va degaja treptat. În zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în vest şi sud-vest, se vor încadra între 4 şi 14 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.
Românii au avut parte în acest weekendul care tocmai s-a încheiat de ninsoare, vânt şi grindină. Stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri în unele zone, iar vijeliile au pus la pâmânt zeci de acoperişuri. Sute de oameni au rămas fără curent electric din cauza vremii capricioase.

JOI (14 aprilie)


În Bucureşti, vremea se va menţine răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales în cursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0-2 grade.

În ţară, vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei, când va ploua local în toate regiunile. Noaptea înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse în estul ţării şi cu totul izolat în rest.

În zonele montane, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade Celsius.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 

×
Subiecte în articol: vreme prognoza meteo ninsoare iarnă tara
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close