Antena 3 CNN Actualitate Iarna pe drumuri: Ceai cald şi mâncare de la prefect, la pachet cu echipajele de deszăpezire

Iarna pe drumuri: Ceai cald şi mâncare de la prefect, la pachet cu echipajele de deszăpezire

Iarna pe drumuri: Ceai cald şi mâncare de la prefect, la pachet cu echipajele de deszăpezire
Sursa foto: Prefecturile judetelor din tara au luat masuri pentru deblocarea drumurilor
16 Dec 2009   •   17:04

Iarna a luat, din nou, autorităţile prin surprindere, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Poliţiştii recomandă utilizarea cauciucurilor de sezon şi chiar a lanţurilor acolo unde este cazul. Cele mai afectate judeţe sunt Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea şi Buzău, unde mai multe drumuri naţionale şi judeţene sunt blocate, iar oamenii stau în trafic de multe ore. Autorităţile locale au întrunit comandamente de iarnă în aceste zone ale ţării şi au luat mai multe măsuri pentru a deszăpezi drumurile şi a ajuta oamenii să iasă cu maşinile din nămeţi. Antena3.ro vă prezintă cum stă situaţia în cele patru judeţe grav afectate de condiţiile meteorologice, din informaţiile pe care instituţia noastră le-a primit de la prefecturile celor patru zone blocate de ninsori.

Nouă drumuri judeţene şi cinci drumuri naţionale: aşa arată statistica drumurilor afectate în judeţul Buzău, din cauza ninsorii şi a viscolului. Astfel, în instalaţiile electrice din gestiunea firmei de electricitate din Buzău s-au înregistrat întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, mai exact trei linii electrice aeriene au fost afectate parţial şi una afectată total, 48 de posturi de transformare au rămas nealimentate, iar furnizarea energiei electrice a fost interruptă în opt localităţi de pe raza comunelor Ruşeţu, Padina, Ţinteşti, Largu şi Luciu.

?Pentru remedierea deranjamentelor şi alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor acţionăm cu 17 echipe mixte ale firmei de electricitate din Buzău, iar pentru deszăbezirea şi deblocarea drumurilor afectate folosim echipe şi utilaje din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Buzău, astfel: 3 utilaje şi un unimog (un mini-camion ? n.r.) pe DN 1B, 4 utilaje, un unimog şi un încărcător de DN 2 E 85, 2 utilaje mari, un unimog cu plug pe DN 2B şi 2 utilaje şi un încărcător pe DN 2C?, explică pentru Antena3.ro Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

El adaugă pentru Antena3.ro că pentru deblocarea autoturismelor şi a altor mijloace de transport blocate în trafic sunt folosite forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, adică 60 de ofiţeri şi subofiţeri, din Comandamentul Operaţional Întrunit ?Mareşal Alexandru Averescu?, cu un efectiv de 29 de subofiţeri, dar şi din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, unde sunt alocaţi 15 subofiţeri.

Patru drumuri naţionale au fost închise în judeţul Vrancea

Şi în judeţul Vrancea se circulă în condiţii de iarnă, iar aproape 20 de drumuri sunt blocate şi închise. Consiliul Judeţean Vrancea a angajat o firmă pentru combaterea poleiului cu material antiderapant şi cu utilaje specifice pentru îndepăratarea zăpezii de pe toate drumurile judeţene, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea a suplimentat efectivele de poliţie care ajută la fluidizarea traficului rutier.

?Inspectoratul a solicitat Comandamentului Central de Iarnă închiderea temporară a circulaţiei pe DN 2N, restricţionarea autovehiculelor mai mari de 3,5 tone, care nu sunt echipate corespunzător pentru actualele condiţii meteo, precum şi închiderea a patru drumuri naţionale, respectiv DN 23, DN 23A, DN 23B, DN 2N?, detaliază pentru Antena3.ro Ion Oprea, prefectul judeţului Vrancea.
În judeţul Ialomiţa cad în continuare stâlpii de electricitate şi copacii

Şi în judeţul Ialomiţa sunt probleme cu drumurile din cauza ninsorii abundente. Pe lângă drumurile blocate sau închise, condiţiile meteo favorizează ruperea pomilor şi a stâlpilor de telegraf. Şi deşi situaţia este dramatică în zonă, totuşi oamenii care au rămas înzăpeziţi cu maşinile pe drumurile din Ialomiţa au avut parte şi de o latură favorabilă, mai exact au beneficiat de un tratament special din partea Instituţiei Prefectului.

?În dimineaţa aceasta, la ora 9.00. Petru Teculescu, prefectul judeţului Ialomiţa a împărţit oamenilor blocaţi pe DN2, în localitatea Cotorca sandviciuri şi ceaiuri calde şi a trimis echipajele pentru deszăpezire. De asemenea, pe lângă drumurile blocate, s-au înregistrat şi căderi de energie electrică, iar pomii şi stâlpii de electricitate continuă să se rupă şi să cadă din cauza vremii?, explică pentru Antena3.ro Ionel Ghiorghişor, purtător de cuvânt la Prefectura Ialomiţa.

Peste o sută de localităţi din judeţul Călăraşi, fără curent

Situaţia nu este îmbucurătoare nici în judeţul Călăraşi, a patra zonă din ţară care este grav afectată de ninsori şi viscol. Acolo, peste o sută de localităţi, printre care şi Olteniţa, au rămas fără energie electrică.

?În această dimineaţă, la ora 9.00 s-a întrunit Comandamentul de Iarnă, care încearcă să resolve situaţia gravă, în care 115 localităţi din judeţ au rămas fără energie electrică, printer care şi oraşul Olteniţa?, spune pentru Antena3.ro Octavian Câju, purtător de cuvânt la Prefectura Călăraşi.

În Bucureşti, traficul continuă să se desfăşoare în condiţii dificile. Maşinile de deszăpezire au fost scoase pe carosabil, însă pe principalele artere se circulă cu dificultate. Persoanele care doresc informaţii suplimentare referitoare la starea drumurilor naţionale, le pot obţine la următoarele numere de telefon: 021/318.66.09 sau 021/9360 (Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă).

Paula Safta, Antena3.ro





×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close