Antena 3 CNN Actualitate Iarnă timpurie cu ninsori şi furtuni, în mai multe zone din ţară (VIDEO)

Iarnă timpurie cu ninsori şi furtuni, în mai multe zone din ţară (VIDEO)

Iarnă timpurie cu ninsori şi furtuni, în mai multe zone din ţară (VIDEO)
14 Oct 2009   •   09:41

Vremea rea a făcut probleme în mai multe regiuni ale ţării. În judeţul Cluj, 100 de copii au ajuns la spital cu hipotermie, după ce-au rămas blocaţi în trafic. În pasul Gutâi, dar şi pe muntele Meseş, circulaţia a fost blocată mai multe ore.

La Cavnic ninge în continuare. Se circulă cu dificulate, iar zăpada măsoară 10 centimetri pe carosabil.

Vremea rea i-a luat prin suprindere pe şoferii nevoiţi să tranziteze judeţul Cluj. 100 de copii au ajuns marţi seară la spital cu hipotermie, după ce autocarele în care se aflau au rămas blocate în trafic mai bine de 5 ore, pe drumul care leagă oraşele Cluj şi Huedin.

În zona muntoasă din Caraş-Severin, circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene a fost închisă, ore bune, din cauza ninsorii viscolite.

Oraşul Anina, dar şi staţiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape, Gărâna sau Brebu Nou au rămas fără curent electric, după ce copacii s-au rupt sub greutatea zăpezii.

Tot în judeţul Maramureş, Drumul Naţional 18 în Pasul Gutâi a fost blocat din cauza ninsorii.

În judeţul Sălaj, prima zăpadă a dat peste cap circulaţia. Pe multele Meseş, mai mulţi conducători au tras maşinile pe dreapta.

Şi în judeţul Bistriţa Năsăud a venit iarna. În pasul Tihuţa, viscolul şi ceaţa deasă îngreunează viaţa şoferilor

Meteorologii au anunţat că vremea rea se va menţine, iar în zonele de nord ale ţării şi la munte va ninge în continuare.

Furtuni puternice, în mai multe zone din ţară

Nu numai zăpada a pus stăpânire pe România. Mai multe zone din ţară au fost afectate de furtuni puternice. La Arad, zeci de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic şi câteva maşini au fost avariate. În judeţul Dolj, 12 localităţi au rămas fără curent electric. Şi traficul aerian a avut de suferit din pricina vremii. O cursă Tarom Bucureşti-Iaşi a fost deviată spre Bacău.

Vântul puternic s-a abătut peste mai multe zone din ţară. Zeci de copaci au fost puşi la pâmânt şi mai multe maşini au fost avariate în Craiova, Târgu Jiu şi Arad.

Furtuna a pus la pământ şi firele de electricitate. Mai multe zone din Arad şi Timişoara au fost afectate.

O persoană a fost rănită la ieşirea din Timişoara spre Arad.

La Constanţa, toate porturile au fost închise, din cauza vântului puternic şi a valurilor care au atins până la 4 metri în larg. Pe ţărm, s-au format furtuni de nisip, astfel încât autorităţile au decis să înceapă deja pregătirea plajelor pentru iarnă.

Nici Capitala nu a fost ocolită de vremea rea. Din cauza vîntului puternic, câteva cabluri electrice ale reţelei de transport au luat foc.

FURTUNILE AU FĂCUT RAVAGII ÎN ŢARĂ


Antena 3




×
Subiecte în articol: vreme ninsoare furtuni
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close