Antena 3 CNN Actualitate Iarna vine cu pași repezi. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și zăpadă multă în perioada următoare

Iarna vine cu pași repezi. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și zăpadă multă în perioada următoare

Iarna vine cu pași repezi. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și zăpadă multă în perioada următoare
27 Noi 2018   •   19:30

Va fi iarnă în toată regula în România, în zilele următoare.

Meteorologii anunță ninsori, viscol și ger până la sfârșitul acestei săptămâni.

Marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, dar şi o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 despre prognoza meteo pentru zilele următoare și despre cum va fi vremea de 1 Decembrie.

”Este un sfârșit de noiembrie și dacă luăm în considerare începutul de decembrie, vorbim de un episod de iarnă, de mâine dimineață până mâine seară, când în sud și sud-est vor predomina ninsorile și vor depune strat de zăpadă. Vorbim de temperaturi care să genereze valori minime sub pragul de îngheț și de intensificări ale vântului care pot atinge 40-50 km/h, uneori viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri. Este valabilă și o avertizare meteo pentru zona de sud, vorbim de intensificări ale vântului, condiții care vor favoriza spulberarea zăpezii, după care vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, vom vorbi chiar și de maxime predominant negative, temperaturi sub -10 grade, o vreme care se va menține deosebit de rece până sfârșitul săptămânii. Pentru ziua de 1 Decembrie, vom vorbi de precipitații mai reduse, dar o vreme geroasă, cu o maximă care nu va depăși -3, -4 grade. Dimineața va fi deosebit de geroasă, -9 grade sau chiar valori mai coborâte” a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la ”Punctul de Întâlnire”. 

După expirarea atenţionării Cod galben va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece în toată ţara, valabilă de miercuri seara până vineri dimineaţa. Astfel, în perioada 28 noiembrie, ora 20,00, - 30 noiembrie, ora 10,00, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). 

Citește și: Peste 11.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, mobilizați în urma codului galben de viscol

×
Subiecte în articol: meteo vreme iarnă Punctul de întâlnire
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close