Antena 3 CNN Actualitate Iaşi: Bărbatul care în încercarea de a se sinucide a avariat grav 26 de apartamente, în arest preventiv

Iaşi: Bărbatul care în încercarea de a se sinucide a avariat grav 26 de apartamente, în arest preventiv

Iaşi: Bărbatul care în încercarea de a se sinucide a avariat grav 26 de apartamente, în arest preventiv
Sursa foto: Foto: firecenterbeta.berkeley.edu
19 Mar 2012   •   20:41


Bărbatul rănit în deflagraţia produsă în luna februarie într-un bloc din localitatea Dancu va sta în arest preventiv, după ce luni magistraţii Tribunalului Iaşi au admis recursul procurorilor, informează Agerpres.
   
Dănuţ Bâtă, în vârstă de 36 de ani, va sta 29 de zile în spatele gratiilor pentru că în încercarea sa de a-şi pune capăt vieţii a aruncat în aer 27 de apartamente de pe două scări ale unui bloc şi a distrus 7 autovehicule aflate în parcare. El a fost reţinut în urmă cu câteva zile, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere.
   
Anchetatorii consideră că Dănuţ Bâtă intenţiona să se sinucidă, motiv pentru care în cursul nopţii de 24 spre 25 februarie a lăsat aragazul deschis, a scos siguranţele din tabloul electric, după care s-a dus la culcare. Dimineaţa, în jurul orei 5,00, şi-a aprins o ţigară, moment în care s-a produs o deflagraţie. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a afectat 27 de apartamente amplasate pe două din cele trei scări ale blocului H3, din localitatea Dancu, trei dintre acestea fiind distruse în totalitate, precum şi şapte autoturisme aflate în parcarea blocului.
   
Pentru a ajuta celelalte familii cu apartamentele distruse, guvernul a decis alocarea unui milion de lei pentru refacerea acestora.


×
Subiecte în articol: arest preventiv distrugere incendiere
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close