Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Căpuşele au băgat un mire în spital

Iaşi. Căpuşele au băgat un mire în spital

Iaşi. Căpuşele au băgat un mire în spital
Sursa foto: Foto: getridofitall.com
03 Iul 2011   •   16:40

De la nuntă, la spital. Este cazul unui mire de 26 de ani, din Iaşi, care a ajuns de la propria nuntă pe patul de spital, după ce a fost muşcat de căpuşe, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost dus, duminică dimineaţa, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Spiridon din Iaşi, chiar de către mireasă. El fusese muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă în faţa Palatului Culturii.

Medicul de gardă Tudor Ciuhodaru a declarat că este necesară impunerea, printr-un proiect legislativ, de efectuare la un interval de trei luni a dezinsecţiilor pe domeniul public pentru prevenirea bolii Lyme (cauzată de muşcăturile de căpuşă - n.r).

Măsura este necesară, având în vedere că numărul persoanelor venite la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe a crescut în mod alarmant, zilnic fiind tratate câte 2-3 astfel de cazuri, a adăugat medicul.

"România este cuprinsă în zona de răspândire a bolii Lyme, iar unele zone sunt considerate endemice. Expansiunea căpuşelor este rapidă şi se consideră că în America boala Lyme a devenit la fel de răspândită ca şi SIDA, iar Europa este invadată deja de căpuşe", atenţionează dr. Ciuhodaru.


×
Subiecte în articol: capuse mire spital Iași
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close