Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. O judecătoare a fost reţinută de procurorii DNA pentru că a luat o mită de 2.500 lei de la un avocat

Iaşi. O judecătoare a fost reţinută de procurorii DNA pentru că a luat o mită de 2.500 lei de la un avocat

Iaşi. O judecătoare a fost reţinută de procurorii DNA pentru că a luat o mită de 2.500 lei de la un avocat
Sursa foto: Foto: trollopwatch.com
29 Ian 2011   •   11:46

O judecătoare din Iaşi a fost reţinută, vineri seară, de procurorii DNA. Magistratul este acuzat de luare de mită.

Procurorii au găsit asupra magistratului 2.500 de lei pe care i-a primit de la un avocat. Judecătoarea spune că ar fi luat banii cu împrumut şi urma să-i returneze. În schimb avocatul care i-a oferit banii spune că aceasta i-ar fi promis că va motiva o hotărâre pronunţată în cazul unui client al său. Procurorii vor cere, sâmbătă, instanţei să emită un mandat de arestare preventivă pe numele judecătoarei.
   
Judecătoarea Angela Ungureanu din cadrul Secţiei Civile a Judecătoriei Iaşi a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată că ar fi luat suma de 2.500 de lei drept mită de la o avocată implicată într-un proces judecat de ea.
   
Judecătoarea ieşeană fusese adusă la audieri la sediul DNA Iaşi, în urma unui flagrant organizat vineri după-amiază de procurori chiar în biroul acesteia din incinta Judecătoriei.

 

   
Natalia Moşneguţu, avocatul judecătoarei Ungureanu, a susţinut că nu se impunea măsura reţinerii clientei sale, motivând că aceasta nu reprezintă pericol public. Avocata afirmă că banii ar fi fost daţi ca împrumut judecătoarei.
   
"Este reţinută fără niciun motiv, pentru că doamna judecător nu prezintă niciun pericol. E vorba de un împrumut de 2.500 de lei primit de la o avocată implicată într-un dosar judecat de Angela Ungureanu. Judecătoarea promisese că va restitui banii în luna aprilie. Nu a fost condiţionat nimic, dosarul a fost soluţionat toamna trecută, în noiembrie. Nu este grav că este cercetată, ci faptul că a fost luată măsura reţinereii sale?, a declarat avocatul Natalia Moşneguţu.
   
Ea a spus că nu ştie la ce se referă dosarul soluţionat de judecătoarea Angela Ungureanu.
   
În cursul zilei de sâmbătă, judecătoarea Angela Ungureanu va fi prezentată în faţa instanţei, aceasta urmând să se pronunţe asupra propunerii procurorilor DNA privind emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acesteia.

×
Subiecte în articol: procurori judecatoare DNA Iași mita magistrat
Parteneri
Fiica unui pacient mort la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti rupe tăcerea
x close